Свободка Стамчева, която е студент в Медицински университет-Пловдив, е една

...
Свободка Стамчева, която е студент в Медицински университет-Пловдив, е една
Коментари Харесай

Студентка от МУ с награда в престижен конкурс за рисунка

Свободка Стамчева, която е студент в Медицински университет-Пловдив, е една от наградените в състезанието за рисунка с микроорганизми Агар Арт 2018. Тя завоюва премията на публиката, като за нейната творба „ Пейзаж ” са дали своят вот 424 души. Бъдещият доктор получава абонамент за списание Българска просвета и хранителна среда по желание.

Конкурсът се провежда за трета поредна година и в него микробиолози и студенти направиха допустимо надникването в лабораторията и красивия свят на невидимите с просто око същества – бактерии и микроскопични гъби.

Победителите в оспорваната битка бяха избрани от особено жури. Първо място завоюва творбата „ Златни рибки “, която изобразява бактерията Ешерихия коли и е дело на ст. специалист Силвия Ветренска и ст. специалист Мариета Илиева от РЗИ-Пазарджик. Второ място беше отредено на „ Черна котка “ с създател микробиологът Ирен Иванова.

Трето място за „ Сини минзухари ” с създател доцент доктор Севдалина Тодорова, Русенски университет – филиал Разград, катедра „ Биотехнологии и хранителни технологии “.

Четвърто място за „ Диференцираща среда Левин и микроорганизмите ” на студента Доротея Колева от МУ-Варна. Специална премия от компанията съорганизатор RIDACOM беше за творбата „ Главен мозък “. Тя съставлява микроорганизми – пигментпродуциращи, сапрофитни изолати от околната среда. Автори са Даниела Ганчева, която е студент по медицина 4-ти курс в Медицински факултет на СУ.

Поощрителна премия от Катедра Микробиология на МУ-Пловдив беше за творбата „ Цвете “, нарисувана на Ориентейшън агар с Klebsiella spp. Автор е медикът от Медицински университет-Пловдив Александра Стоянова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР