Свободен ще е достъпът до музеите в община Видин от

...
Свободен ще е достъпът до музеите в община Видин от
Коментари Харесай

Музеите във Видин отварят безплатно вратите си за посетители

Свободен ще е достъпът до музеите в община Видин от 21 до 23 септември. С тазиинициатива локалната администрация се причислява към Европейските дни на наследството, които се провеждат взаимно от Съвета на Европа и Европейската комисия. В интервала от петък до неделя от 9:30 до 17:00 часа ще бъдат отворени за гости вратите на средновековната цитадела “Баба Вида” и музей „ Конака”.
Целта на Дните е доближаване на жителите, с цел да се реализира по-добро взаимно опознаване и съгласие, макар разликите сред тях. А също по този начин да се обезпечи по-голям достъп до наследството за всички и да се предизвикват хората, включвайки се в грижите за неговото запазване и разпространение.
За първи път общината ще се включи в Международния ден на мира, който се отбелязва на 21 септември. Навсякъде в Европа по този мотив ще забият камбани. Идеята е това, което желаеме, да бъде разпространявано по време на Европейската година на културното завещание и да предадем на децата си полезностите на солидарността и мира.
Във Видин на този ден от 19 до 19:15 часа звукът на камбаната на катедралния храм „ Св. Димитър Солунски “ ще оповести съпричастността на града с самодейността.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР