Свободата не е трофей. Свободата е отпор срещу булото на

...
Свободата не е трофей. Свободата е отпор срещу булото на
Коментари Харесай

Караянчева: Свободата не е трофей, тя не се разменя или заменя

" Свободата не е трофей. Свободата е отпор против булото на забравата, което е покрило костите на нашите предшественици. Свободата е отговорност. Свободата не се разменя или заменя ", сподели в празничното си слово по случай Деня на независимостта от крепостта " Царевец " ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя уточни смисъла на историческото събитие за единението на българския народ:

" През 1908 година възкръсва второто българско царство. Княз Фердинанд титулува себе си цар и афишира Независимостта, само че не в короната и в скиптъра е истинността на този акт, а единението на един народ, който чака своята независимост и самостоятелност ".

Днес честваме 110 години от оня исторически акт, който възвести на цяла Европа, че оттатък Дунава се случва едно свято дело, васалното княжество България отмята срамния Берлински контракт и българският народ застава в фамилията на цивилизованите нации. На картата на Европа поражда една нова страна, само че не раздрана от великите сили, а единна и обединена, уточни още в словото си тя.

" Говорим за национално обединяване, за балканска взаимност, за предпазени европейски граници, само че в основата на всичко е българският народ, който желае независимост, правдивост и успокоение, и ние, като политици и като жители сме длъжни да му го дадем ", акцентира Караянчева.

Тя уточни, че на народа не са нужни демагози, морални съдници, а водачи със мощна воля и здрав разум.

На площад " Цар Асен " във Велико Търново, ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева се поклони пред българското знаме и поздрави представителните роти на Националния Военен университет " Васил Левски " по време на тържествената заря -проверка пред крепостта " Царевец ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР