Свободата на медиите в страните от Централна Азия остава ограничена,

...
Свободата на медиите в страните от Централна Азия остава ограничена,
Коментари Харесай

ОССЕ: Свободата на медиите в Централна Азия е ограничена

Свободата на медиите в страните от Централна Азия остава лимитирана, установи Арлем Дезир, представител на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), който се занимава със свободата на печата.
В Бишкек се организира Централноазиатска конференция за медиите под егидата на ОССЕ. В нея вземат участие многочислени представители на медии, гражданското общество и правозащитници от страните от района и Европа, съобщи БГНЕС.
„ Все още виждаме ограничавания на активността на публицистите и медиите в страните от Централна Азия “, сподели Дезир.
По неговите думи предходната година на него му се наложило неведнъж да се намесва в обстановката в района, когато са били блокирани уеб сайтове и се ограничавала активността на публицисти.
„ Свободата на медиите е неотменна основа за развиване на гражданското общество. Свободните медии обезпечават достъп до информация, придават подтик на икономическото развиване, те са в ролята на залог за върховенството на закона и правораздаването. Политиката на държавни управления, ориентирана към отбрана на медиите, е изключително значим принцип “, акцентира представителят на ОССЕ.
Той уточни, че честа процедура е блокирането или цензурирането на уеб сайтове да се прави под прикритието на битка с екстремизма.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР