Свободата на движение не означава освобождаване от отговорност, това заяви

...
Свободата на движение не означава освобождаване от отговорност, това заяви
Коментари Харесай

Евродепутатът Емил Радев: Свободата на движение не означава освобождаване от отговорност

Свободата на придвижване не значи освобождение от отговорност, това съобщи българският евродепутат от ЕНП-ГЕРБ Емил Радев по време на спор в пленарна зала на Европейския парламент по отношение на новосъздадената система за продан на информация в Европейския съюз за неоправдателни присъди на жители на трети страни, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.

Според българския представител, всички хора, които живеят в Европейския съюз, без значение от това дали са европейски жители или не, имат задължението да съблюдават националните и европейските закони.

Емил Радев напомни, че предвид на терористичната опасност в Европа с последните години бяха подхванати редица ограничения за повишение сигурността на жителите, като една от тях е основаването на нова централизирана система ЕКРИС за продан на информация за неоправдателни присъди на жители на трети страни.

По-точно, тази нова централизирана система ще включва информация за лицата с издадени неоправдателни присъди, като самата информация за присъдите ще може да бъде получена единствено от осъждащата държава-членка. Освен това жителите с двойно поданство - такова на Европейски Съюз и на трета страна, ще бъдат включени в централизираната база данни. Техните пръстови отпечатъци, събрани в сходство с националното законодателство, ще бъдат включени в системата.

Според българския представител в Европейския парламент, ефикасният продан на информация за присъдите на жители на трети страни, издадени от европейски съдилища, ще значи, че към този момент никой не може да избяга от закона като се реалокира от една страна в Европейския съюз в друга. „ Новата система ще подсигурява, че понасянето на правосъдна отговорност ще става без значение от мястото на престояване “, съобщи в умозаключение Емил Радев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР