Свободата избери - като Сю недей бъди!“ С това мото

...
Свободата избери - като Сю недей бъди!“ С това мото
Коментари Харесай

Дрегер показва какво ни причинява пушенето

„ Свободата избери - като Сю недей бъди! “

С това мото започва тазгодишната акцията на РЗИ Пазарджик във връзка 15 ноември -Международен ден без тютюнопушене.

Днес, петък от 10,30 ч. здравните инспектори посетиха малчуганите от 2а и 2б класове при учебно заведение „ Васил Друмев “ в Пазарджик. По занимателен и занимателен метод с помощника си Мечето Ози, лекторите описаха историята за разпространяването на тютюна, по какъв начин поражда и какво съставлява никотиновата взаимозависимост, какви нездравословни субстанции се съдържат в тютюневия пушек и какъв брой рискови могат да бъдат за здравето на човек.

На децата бе показана приказката „ Патилата на Мравчо или какъв брой рискови са цигарите “. В историята, героят Щурчо предизвика приятелите Мравчо и Бръмбарко да възпламенят цигара. Бръмбарко отхвърля, до момента в който Мравчо се поддава. След края на приказката децата оценяваха постъпките на героите.

Нагледните материали - резервоар, с авансово сложени угарки от цигари, потопени във вода и епруветка с отсрочени при горене на цигари катрани и смоли, в допълнение провокираха интереса на учениците.

Дрегерът за пушачи бе пробван от класните ръководители Александра Близнакова и Ева Щерева. Дрегерът мери равнището на въглероден монооксид в издишан въздух и наличието на карбоксихемоглобин в кръвта. Зелената светлина на апаратчето удостовери, че двете госпожи не пушат, което бе посрещнато с бурното утвърждение на учениците.

Всяко дете получи брошура за оцветяване от Здравната ревизия.

Срещата на инспекторите с децата завърши в двора на учебното заведение, където непослушната кукла- пушачка Сю пуши цигара. Децата наживо видяха какви вредности постъпват в човешкото тяло при изпушването на една цигара. Накрая чиновниците на РЗИ Пазарджик насочиха своя апел към учениците с думите: „ Свободата избери – като Сю недей бъди! “.

Инициативите на РЗИ Пазарджик във връзка 15 ноември ще продължат през идващите седмици.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР