Свлачището на алеята към бургаския квартал Сарафово се разраства. Достъпът

...
Свлачището на алеята към бургаския квартал Сарафово се разраства. Достъпът
Коментари Харесай

Може ли да се спаси крайбрежната алея към кв. Сарафово?

Свлачището на алеята към бургаския квартал " Сарафово " се разраства. Достъпът до крайбрежната алея е стеснен за коли, велосипедисти и пешеходци.

Става въпрос за правата сред солниците на Бургас и кв. " Сарафово “. Общината е сложила, която да лимитира мястото. Абразивните процеси стартират тази пролет.

" През април за първи път констатирахме уврежданията, които морските талази нанасят върху границата сред пътя и морския бряг. Веднага сигнализирахме с писмо до регионалния шеф и Министерство на регионалното развитие. В рамките на един месец видяхме, че не престават и през месец май изпратихме второ писмо с гледище за незабавна комисия “, изясни инж., заместник-кмет по строителство в община Бургас.

" Тогава регионалният шеф предложения представители на " Геозащита - Варна “. Дойде специалист и сподели, че това не е свлачище, нищо няма да се случи и би трябвало да се създадат отводнителни уреди, тъй като повърхностните води са причина за това. Не става въпрос морска абразия “, сподели още инж. Коралска.

" За нас това беше извънредно учудващо, изчакахме още месец. През това време правим непрекъснати наблюдения “, добави тя.Проблемът обаче е, че хората не съблюдават ограничаването и може да се стигне до случай.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР