Свлачище затруднява движението по пътя Гълъбово - Косово - Цар

...
Свлачище затруднява движението по пътя Гълъбово - Косово - Цар
Коментари Харесай

Свлачище заплашва да откъсне селища от останалия свят

Свлачище затруднява придвижването по пътя Гълъбово - Косово - Цар Калоян. Експертна работна група е направила оглед на мястото и е изразила мнение, че е належащо да се изпрати искане за финансиране на обекта до Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет (МКВПМС).
Свлачището освен затруднява придвижването на коли и пешеходци, само че и съставлява заплаха за преминаващите. След умозаключение от техническата експертиза на инженер-конструктор е установено, че е належащо да бъде построена стоманобетонна подпорна стена и да се възстановят разрушените уреди. Целта е пътният сектор да бъде укрепен и да се стабилизира свлачището. Сигналът за зародилите свлачищни процеси е подаден от кмета на община Куклен Мария Белчева до Областна администрация - Пловдив. Според нея, причина за свлачището са станали продължителните превалявания от дъжд, ерозията и снеготопенето през април тази година.
Освен сриване на част от пътната настилка и изкривяване на друга зона, са разрушени и тръбен улук Ф1000 и отводнителната канавка на пътя, което в допълнение спомага за активизирането на свлачищния сектор. По думите на регионалния шеф Дани Каназирева, в случай че не се подхващат незабавни ограничения, съществува заплаха при възможни нови свличания пътят да бъде пресечен, а регионът - откъснат от останалата част на общината .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР