Свлачище в долината Шови, северозападна Грузия, помете курортна местност в

...
Свлачище в долината Шови, северозападна Грузия, помете курортна местност в
Коментари Харесай

Отново екстремни метеорологични условия в Европа

Свлачище в долината Шови, северозападна Грузия, опустоши курортна околност в четвъртък вечерта, оставяйки 11 жертви, до момента в който още към 25 души за момента се водят изчезнали, заяви Euronews. Според грузинското вътрешно министерство, рисковото време е обхванало цялото поречие на река Чанкаджи.

Отнесени са мостовете на автомагистралата към курорта, тъй че хората се изтеглят с хеликоптери. Практически, регионът по суша е недосегаем, което за момента не разрешава избавителни и възстановителни работи със сухопътни транспортни средства.

Проливен дъжд в петък провокира неочаквани наводнения и свлачища и в северна, северозападна и централна Словения. Властите започнаха бърза евакуация. Наводнени са пътища и здания.

Според словенската организация за околна среда ARSO, в посочените региони за 24 часа е паднал толкоз дъжд, колкото нормално за един месец. В рамките на 12 часа Администрацията за гражданска отбрана и помощ при бедствия е записала повече от 1000 случая, заяви формалната словенска осведомителна организация STA.

За свлачища се оповестява от северозападната Горенска...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР