Свлачище прекъсна пътя и раздели смолянското село Горово на две

...
Свлачище прекъсна пътя и раздели смолянското село Горово на две
Коментари Харесай

Свлачище прекъсна пътя до смолянското село Горово

Свлачище прекъсна пътя и раздели смолянското село Горово на две махали, заяви bTV. Макар бедственото състояние в Смолянска община да беше анулирано нощес, проблемите на хората там не свършват.

Пътищата за селата Мугла и Горово са отворени единствено за високопроходима техника . Земната маса тръгнала по ската в събота през нощта . Свлачището е стигнало на 20 метра от къщата на семейство като е затрупало част от градината.
" Притесненията ни са огромни, тъй като в случай че отново завали подобен дъжд, свлачището ще тръгне още веднъж ", сподели собственичката на дома.

Правят обходен път към махалите, само че това е краткотрайно решение, уточни тя. През зимата пътищата се разчистват, само че изкачването до Горово е мъчно, тъй като самият път е неприятен, водата се стича по него, замръзва и всичко се заледява, няма поддръжка, описа Елева.

В селото има магазин, където към момента имат и хранителни артикули. Хората нямат медикаменти и всеки си поръчва откъдето може. " Ако се наложи да пристигна кола за спешна помощ, ще е доста мъчно ", признават жителите на Горово. За доктор се върви до Смилян или Смолян .

Свлачището ни тормози, само че повече се тормозя за поради целия път, тъй като е в неприятно положение, ние сме на 12 км от Смилян и всички сме над 60 - 70 години и с заболявания, признава възрастен гражданин на селото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР