Свищовски полицаи са пребили скулптора Стефан Йозов и сина му

...
Свищовски полицаи са пребили скулптора Стефан Йозов и сина му
Коментари Харесай

Само във Фрог: Свищовски полицаи пребиха скулптор и сина му, записите от кютека се изпариха

Свищовски служители на реда са пребили скулптора Стефан Йозов и сина му Емил при рутинна инспекция на КАТ, която по прелиминарен проект се записвала с камера. За насилието, разиграло се преди близо година, оповестиха пред Фрог нюз самите потърпевши.
Те незабавно алармирали всички вероятни ведомства-президент, основен прокурор, началник на Министерство на вътрешните работи. Едва в петък следобяд двамата мъже ще бъдат разпитани за първи път в полицията във Велико Търново.

Инцидентът станал на 5 октомври м. година Стефан взел колата на сина си, само че бил спрян при планова инспекция в с. Ореш от петима служители на реда. Обяснили му, че инспекцията се записва. Оказало се, че книжката му е с изминал период, което наложило ченгетата да смъкват номерата на колата и да му сформират акт.

Скулпторът подписал акта без опозиция. Извикал и сина си, тъй като се тормозил, че возилото не е негово. „ Полицаите желаеха да ревизират аптечка, жилетки, пожарогасител и т. н. Бръкнах да извадя жилетката и получих саблен удар зад врата. Не помня по какъв начин се озовях на земята. Започнаха да ме ритат по цялото тяло. Зверски ме болеше. Един от униформените беше стъпил на ръката ми, която беше преди малко оперирана. Всичко стана в кръв. Баща ми се втурна да ми оказва помощ, стартира да моли служителите на реда да не ме удрят”, описа младият мъж.

Всичко завършва с белезници и арест в районното в Свищов. От там насетне почнали тъгите на 61-годишният Стефан. „ Не пожелах да подпиша заповедта за задържане, тъй като не съм направил нищо. И се започна-бой, пердах. Всички се изредиха да ме удрят. Мислех, че жив няма да изляза. Не имах вяра, че това ми се случва”, описа за патилата си той.

Ченгетата дали на Емил да се обади единствено един път на юрист. Щом бранителят не дал отговор, обяснили, че е „ до тук” и ще остане без юрист, тъй като има право единствено на едно позвъняване. От там мъжете били откарани в ареста в Павликени. „ Тамошните служители на реда незабавно ни пуснаха да си вървим. Но нещата не завършиха. Баща ми си извади здравно. От терзание получи инсулт. Едва оцеля. Повдигнаха ни обвиняване за непокорство. Малко по-късно против татко ми прекратиха досъдебното произвеждане. Така излезе, че е арестуван, пребит, унижаван, само че невинен”, посочи Емил.

Нито един локален юрист не се наел да пази пребитите мъже. Обяснили им, че всеки ден пият и ядат с ченгетата и не желаят да си имат проблеми. Наложило се да теглят огромен заем, с цел да вземат бранител от София.

При старта на делото против Емил се оказало, че полицията не разполага със запис от въпросната акция. В проекта на акцията, обаче било указано тя наложително да се снима. Живеещите в региона, където се е провела профилираната интервенция, алармирали, че след побоя, служители на реда са проверявали в региона дали къщите имат камери. Страхували се да няма запис от кютека.

Какво описаха пострадалите за побоя, за живота им след полицейското принуждение и дали може човек да преглътне сходно оскърбление, четете на следващия ден във Фрог!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР