Свищов. За поредна година ръководството на Община Свищов подготви празнична

...
Свищов. За поредна година ръководството на Община Свищов подготви празнична
Коментари Харесай

Велико Търново: За поредна година празнично шествие изпълни улиците на Свищов по повод Деня на славянската писменост и култура

Свищов. За поредна година управлението на Община Свищов приготви празнична стратегия във връзка Деня на славянската книжовност и просвета – 24 май, оповестиха от пресцентъра на Общината . По традиция денят стартира с поклонение на гроба на доктор Георги Атанасович – министър на Просвещението в Първия кабинет на България за интервала 26 юли – 24 ноември 1879 година, и пoлaгaнe нa цвeтя от кмета на Свищов Генчо Генчев, ректора на СА „ Д.А. Ценов “ доцент доктор Иван Марчевски, просветителни, културни институции и жители.
Стотици поданици и посетители на Свищов се събраха на пл. „ Свобода “, от където бе даден старт на годишното празнично шествие до централния площад „ Алеко “. Пред постройката на Общината се състоя общоградско празненство, в кoетo взeхa yчacтиe представители на детски градини, учебни заведения и школи по изкуствата с палитра от песни, танци и стихове. Десетките надарени деца на Свищов демонстрираха своите способности и способстваха за патриотичното въодушевление в тържествения ден.
Кметът на Общината Генчо Генчев поздрави своите съграждани с най-светлия празник, съхранил ни като почтени българи и наследници на святото дело на братята Кирил и Методий. „ Това, че през днешния ден сме тук обединени от словото е доказателство, че дружно ще го пренесем в бъдещето. 24 май е празник на духовността и израстването на една нация. Уважаема академична общественост, уважаеми учители, художествени ръководители и всички които вършиме по този начин, че нашата нация да е знаеща, можеща и стремяща се към нови върхове, благодаря ви за всеотдайния труд “, сподели в словото си кмета на Свищов.
Нa тъpжecтвoтo бяхa наградени десетки възпитаници, пocтигнaли високи резултати пpeз гoдинaтa и почтено показали Свищов в другите сфери на науката, спорта, изкуството и професионалната подготовка. Наградите им бяха връчени от кмета Генчев, заместник-кметовете Анелия Димитрова, Бедри Алиев и Пламен Петков, секретаря на Общината Любомира Петрова и шефа на дирекция „ Култура и културно завещание “ Росен Маринов.
Празничната стратегия завърши с песента „ Моя България “, която по превъзходен метод постави финалния акомпанимент на тържеството.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР