Свищов. вищовският студент Едмон Белчев завоюва първо място и шампионска

...
Свищов. вищовският студент Едмон Белчев завоюва първо място и шампионска
Коментари Харесай

Велико Търново: Свищовски студент-информатик стана шампион по джудо от Национална универсиада `2019

Свищов. вищовският студент Едмон Белчев завоюва първо място и шампионска купа по джудо от Национална универсиада `2019, която се организира във Варна. Второкурсникът от Стопанска академия-Свищов, който се образова в познавач. „ Бизнес информатика ”, взе участие за втора поредна година в студентската конкуренция, като през 2018 година в София стана вицешампион. Това оповестиха от пресцентъра на Стопанска академия-Свищов . В тазгодишното издание на най-мащабното университетско спортно събитие, проведено от Асоциацията за академични спорт „ Академик ”, участваха към 1000 студенти от над 20 университета, които се състезаваха в 12 типа спорт. Състезанието по джудо се организира в зала на Национална спортна база „ Спортпалас ”, в сходство с най-новите механически правила на Българска федерация по джудо.
Като представител на Университетски състезателен клуб „ Димитър А. Ценов ”, Едмон Белчев се състезава в категория 66 кг. За да се пребори за златото, младият IT експерт от Свищов се изправи против съперници от Софийски университет, Академия на Министерство на вътрешните работи и Русенски университет. И трите срещи приключиха с ипон чиста победа за свищовския студент.
Едмон Белчев тренира джудо в локалния състезателен клуб „ Джудоспорт ” със старши треньор Севдан Златанов, а в УСК „ Д. А. Ценов ” негов треньор е ст. преп. доктор Силвия Иванова. Той е нееднократен вицешампион и бронзов медалист от републикански шампионати по джудо за мъже, и вицешампион на балканско състезание.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР