Свищов. Възпитаникът на Стопанската академия – Деан Белев, завършил специалност

...
Свищов. Възпитаникът на Стопанската академия – Деан Белев, завършил специалност
Коментари Харесай

Велико Търново: Възпитаник на Стопанската академия в Свищов e обявен за един от стоте най-влиятелни хора в световната телеком индустрия

Свищов. Възпитаникът на Стопанската академия – Деан Белев, приключил компетентност „ Бизнес информатика ”, е разгласен за един от стоте най-влиятелни хора в международната телеком промишленост. Това оповестиха от пресцентъра на Стопанска академия " Д. А. Ценов " - Свищов . В качеството си на вицепрезидент „ Услуги ” на българската телекомуникационна компания Нетикс (NetIX), той влезе в показателя Power 100 за 2019 година на английската медия за телекомуникации Capacity.
За правенето на класацията Power 100, експерти по телекомуникации от целия свят ежедневно наблюдават какво се случва в бранша. Те избират компании и експерти, които оставят диря в развиването на новите технологии. Capacity Media е най-авторитетното телеком издание, част от интернационалната организация Euromoney Global Limited (организатор на най-големите телекомуникационни събития в Европа, в Северна Америка, Африка, Азия и Латинска Америка). Участниците в класацията са водачи освен в своите области, само че и като иноватори, сериозно мислещи хора и мотори на смяната. „ Компанията, наградена като най-хубавата платформа за транспорт на данни в света за 2018 година – Нетикс (The Best Internet Exchange at the 2018 Global Carrier Awards), продължава своето странствуване по пътя на развиването. Един от първенците в този развой е Белев, който дава отговор за продуктите, услугите и развиването ”, се споделя в претекстовете на журито, определило показателя Power 100 за 2019 година.
Деан Белев е експерт по „ Бизнес информатика ” от Стопанска академия „ Д. А. Ценов ” – Свищов, и магистър от Софийски университет по познавач. „ Разпределени системи и мобилни технологии ”. Започва работа за Нетера през 2005 година като инженер „ Поддръжка на услугите ”, по-късно е IP инженер и експерт „ Предпродажбено обслужване ”, а през 2012 година минава към отдел „ Бизнес развиване ” и става съосновател на плана „ Нетикс ” – обособена компания и бизнес. До момента продължава да развива услуги и бизнес като продуктов управител в Нетера и като вицепрезидент „ Услуги ” в Нетикс.
Нетикс e световна платформа за продан на данни с точки на наличие в 35 страни на 6 континента. Компанията свързва 3700 мрежи в 151 точки (65 града), като обезпечава най-ниското допустимо времезакъснение и най-кратък път до 85% от дейните самостоятелни платформи за обмяна на трафик в света. Членовете на Нетикс са свързани с водещите клауд / CDN платформи и над 30 IXP в Европа, Азия, Северна Америка, Южна Америка, Африка и Австралия. През 2014 година Нетикс печели премията на Forbes България за най-хубав започващ бизнес. През 2017 година, към този момент в интернационален мащаб, компанията е оповестена за една от най-хубавите платформи за обмяна на данни в света. През 2018 година Нетикс е удостоена с наградата „ Най-добра платформа за обмяна на данни в света ” (The Best Internet Exchange at the 2018 Global Carrier Awards).
В изявление за в. „ Алма матер ” на Стопанска академия, Деан Белев споделя по какъв начин е стигнал от студентската пейка в Свищов до Power 100.
- Г-н Белев, какво значи за Вас да бъдете измежду стоте най-влиятелни хора в международната телеком промишленост?
- Признание и задоволство. Признание за качествените услуги, предоставяни от екипа на Нетикс, и задоволство, че тези услуги са от изгода за телеком сектора. Това е и ангажимент да продължим да работим със същите темпове и да постановяваме положителни практики в сектора.
- Дипломирате се в Стопанската академия преди 15 години в компетентност „ Бизнес информатика “. Какъв е пътят от студентската пейка в Свищов до Power 100?
- Пътят продължава, само че едно е несъмнено – началото бе положено в СА „ Д. А. Ценов ”. Тук разбрах какъв желая да бъде моят път на развиване – мрежови технологии и телеком услуги. За тези четири студентски години имах опция да тествам няколко професионални насочености – от стопанска система до програмиране. Оказа се, че моето място е някъде по средата – правенето на бизнес в областта на осведомителните технологии. Сега, имайки взор върху образованието, получавано от други университети, съм уверен, че познанията, нужни ми за достигането на това, което съм, са можели да бъдат добити единствено в просветителна институция като СА.
Пътят е дълъг, забавен и пъстър. Четири години в Стопанската академия на Свищов – институция с високо качество на образованието, са и доста, и малко. Струва ти се, че имаш цялото време на света – забавляваш се, спортуваш, израстваш. Но за това време би трябвало да се ориентираш и професионално, и да не спираш да работиш по крайната цел – в края на интервала да си подготвен да се изправиш пред провокациите, които ти готви бизнесът. Играех във футболния тим на Академията, само че също по този начин ходех и на олимпиади по математика.
- Компанията Нетикс, на която сте абстрактен създател, през 2014 година е оповестена от Forbes за най-хубав започващ бизнес, а за 2018 година е наградена като най-хубавата платформа за обмяна на данни в света. Каква е Вашата загадка за триумфа?
- Постоянство, отдаденост, религия в триумфа и работа в екип. Всичко, реализирано дотук, е с помощта на средата, в която работя – фирмената просвета, организацията на работа и професионалния екип. И всичко това, следвайки огромната ни цел – да сме в интерес на клиентите ни и да сътворяваме положително.
- По какви планове работите сега и какви нововъведения да чакат потребителите на услугите на Нетикс?
- Продължаваме разрастването на точките ни на наличие в световен мащаб. В момента имаме наличие в над 150 центрове за данни, в 65 града, в 35 страни на 6 континента. И това към момента е началото на нещо по-голямо – превръщането на компанията в новаторски телекомуникационен водач на международно равнище. Човек е толкоз огромен, колкото са огромни фантазиите му. Ние имаме визията, имаме желанието и опциите да усилваме броя на обвързваните компании, които усъвършенстват своите услуги за крайни клиенти с помощта на нас. В момента в Нетикс, под една или друга форма, са свързани към половината от потребителите на интернет и към 80% от наличието в света.
- Какво бихте посъветвал днешните студенти от компетентност „ Бизнес информатика “ в Стопанска академия?
- Да бъдат себе си. Да си слагат нови и нови цели след всяка изпълнена фантазия. Да бъдат самодейни. Всичко, което вършат – и в персонален, и в професионален проект, да основава положително.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР