Свищов. В три поредни дни, изобилстващи от разнообразни инициативи, колективът

...
Свищов. В три поредни дни, изобилстващи от разнообразни инициативи, колективът
Коментари Харесай

Велико Търново: Държавната търговска гимназия в Свищов отбеляза с богата програма 133 години от създаването на училището

Свищов. В три следващи дни, изобилстващи от разнородни начинания, колективът и учениците на ПДТГ „ Димитър Хадживасилев “ означиха патронния празник на своето учебно заведение, оповестиха от пресцентъра на Община Свищов . Празничните изяви започнаха на 7 февруари в Художествената изложба „ Николай Павлович “ – Свищов, с разкриване на галерия, носеща името на ПДТГ „ Димитър Хадживасилев “. На 8 февруари факелно шествие озари пътя от Професионалната държавна комерсиална гимназия до паметника на „ Дарителите “ в центъра на града. С този жест възпитаници и учители се преклониха пред делото на своя патрон Димитър Хадживасилев, който през 1885 година прави подаяние от 240 хиляди лв., за основаване на държавно учебно заведение, в което да се преподава политическа спестовност и с което слага началото на икономическото обучение у нас. На 9 февруари празничният ден стартира с церемониален обред по повдигане на знамената на Република България, Европейски Съюз и ПДТГ „ Димитър Хадживасилев “, след което всички присъстващи поставиха цветя на бюста на Дарителя, в красивата постройка на учебното заведение. Представители на община Свищов бяха шефът на дирекция „ Култура и културно завещание “ Росен Маринов и шеф отдел „ Образование “ Румяна Кузева, които връчиха и приветствен адрес от името на кмета на Свищов Генчо Генчев.
След формалната част, учениците по специалност „ Организатор на туристическа агентска активност “ бяха подготвили екскурзоводска сказка за гостите, посредством която демонстрираха познания и умения добити по време на своето образование. По същото време в учебното заведение бяха открити две други събития: Кръгла маса на тематика: „ Предизвикателствата пред дребния и междинен бизнес “, с присъединяване на сегашни и бъдещи бизнесмени, проведена от учебно-тренировъчните компании при ПДТГ, и спор, засягащ тематиката за равенството сред половете, който насочи вниманието върху битката против разликата в заплащането на мъжете и дамите. За поредна година започва и обичайния баскетболен шампионат „ За купата на Дарителя “, който се организира в Спортен комплекс „ Свищов “. Награждаването на спечелилите следва от 14.00 часа в залата на спортния комплекс.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР