Свищов. В Свищов се проведе работна среща за подобряване охраната

...
Свищов. В Свищов се проведе работна среща за подобряване охраната
Коментари Харесай

Велико Търново: Институциите в Свищов набелязаха конкретни мерки за превенция нападенията над медицински лица

Свищов. В Свищов се организира работна среща за възстановяване защитата на болничните заведения на територията на града, оповестиха от пресцентъра на Общината . Срещата бе проведена по предписание на Окръжна прокуратура – Велико Търново, за набелязване на ограничения за обезпечаване защитата на незабавна помощ и болничното заведение, и недопускане осъществяване на принуждение над медици.
Работната срещата се състоя в Гербовата зала на Общината и бе открита от ръководителя на Общински съвет – Свищов доктор Кристиян Кирилов, който обясни мотива за нея. На срещата участваха представители на всички институции в Общината имащи отношение по въпроса: шефът на МБАЛ „ Димитър Павлович “ доктор Пламен Пелов, доктор Валентина Хаджирадева – шеф Център за незабавна здравна помощ (ЦСМП) – Велико Търново, Георги Георгиев – мед. фелдшер в ЦСМП, филиал - Свищов, Блага Георгиева – областен прокурор, Калинка Тодорова – зам.-районен прокурор, гл. контрольор Момчил Златев – шеф Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи – Свищов, контрольор Генади Георгиев – полицейски контрольор в отдел „ Опазване на публичния ред “, мл. специалист Лъчезар Лазаров – мл. контрольор в направление „ държавен противопожарен надзор “ при Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Свищов, и Иван Атанасов – представител на частна охранителна компания в Свищов.
На едночасовата среща представителите на другите институции разискаха действителната обстановка и набелязаха съответни ограничения за предварителна защита нападенията над медицински лица. Беше взето решение да се инсталират мобилни паник бутони в профилираните коли на Център за незабавна здравна помощ, филиал - Свищов, чиито сигнал да е изведен в прът център на частна охранителна компания. При получен сигнал от страна на медиците, охранителите ще отреагират съответно, а при неспособност са задължени да предадат сигнала на оперативния дежурен на Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи – Свищов. Втората набелязана мярка касае предотвратяването на неконтролиран достъп на жители до болничното заведение през входа на Спешна помощ. На входната врата на фоайето, свързващо постройката на ЦСМП – филиал Свищов със постройката на МБАЛ „ Димитър Павлович “, ще бъде инсталирана паник ключалка, съобразена с осъществяване на противопожарните условия.
Всички присъстващи на срещата се сплотиха към мнението, че монтирането на паник бутоните и паник бравата ще има предпазен темперамент, ще ограничи похищенията над медицински лица и ще обезпечи сигурността на екипите на Спешна помощ. Обмисля се инсталирането и на непрекъснато видеонаблюдение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР