Свищов. В СУ Димитър Благоев“ бе направена първа копка“ по

...
Свищов. В СУ Димитър Благоев“ бе направена първа копка“ по
Коментари Харесай

Велико Търново: В СУ „Димитър Благоев“ – Свищов бе направена „първа копка“ за изграждане на многофункционална спортна площадка

Свищов. В СУ „ Димитър Благоев “ бе направена „ първа копка “ по план „ Изграждане на многофункционална спортна площадка “ на „ Красива България “, подаден от община Свищов. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . С Решение №1 от 19 февруари 2019 година управителният съвет на план „ Красива България “ утвърди за финансиране и реализация планово предложение на община Свищов на обща стойност 191 489,00 лв..
Наличието на добра материално-техническа инфраструктура, подобаващи оборудвани уреди ще допринесат за разпространение на спорта, както и за осмисляне на свободното време на всички възпитаници.
Настоящото планово предложение ще способства за възстановяване на материалната база СУ „ Димитър Благоев “ и качеството на предлаганата просветителна услуга.
Церемонията беше открита от Фанфарен оркестър „ Акорд “ при СУ „ Димитър Благоев “. Кметът на община Свищов Генчо Генчев показа в резюме плана, поздрави спортните тимове на учебното заведение и им пожела триумфи в бъдещите изяви. Той акцентира, че е от изключителна значимост образуваните спортни клубове, които реализират високи резултати да бъдат обезпечени с подобаващи зони за подготовка с оглед основаване на материална среда, която да подкрепя, а не да лимитира развиването на капацитета на младите спортисти. Директорът на СУ „ Димитър Благоев “ Цветанка Кирова изрече благодарности към община Свищов и по остаряла българска традиция плисна менче вода със здравец, за сполучливото осъществяване на плана.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР