Свищов. В Стопанска академия Димитър А. Ценов в Свищов тържествено

...
Свищов. В Стопанска академия Димитър А. Ценов в Свищов тържествено
Коментари Харесай

Стопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов тържествено посрещна 84-тия випуск и награди отличниците

Свищов. В Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” в Свищов тържествено бе открита новата образователна 2019-2020 година. Това оповестиха от висшето образователно заведение . В аулата на свищовското висше учебно заведение, студенти в постоянна форма на образование, преподаватели, административни чиновници и посетители приветстваха с овации ректора доцент доктор Иван Марчевски, придружаван от зам.-ректори, ръководителя и зам.-председателя на Общото заседание, декани на факултети и ръководителя на Студентски съвет.
Специални посетители на президиума бяха Генчо Генчев – кмет на община Свищов, Николай Дойнов – ръководител на настоятелството на Стопанска академия, Левон Хампарцумян – ръководител на УС на Български конгрес на бизнес водачите, член на УС на Института за пазарна стопанска система и заместник-председател на УС на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), духовник Яков.
Сред гостите на тържествената гала бяха още: гл. ас. доктор Станислава Стоянова – депутат в 44 Народно събрание, член на Комисията по образованието и науката, и учител в Стопанска академия; Георги Руйчев – изпълнителен шеф на Български конгрес на бизнес лидерите; Иван Иванов – член на УС на ЗАД „ Булстрад Виена Иншурънс Груп ” АД и шеф на Ви Ай Джи Сървисис България; Детелина Димова – шеф на Мусала Иншурънс Брокер и Валери Кунов – шеф „ Общо обезпечаване ”; доктор Кристиян Кирилов – ръководител на Общински съвет – Свищов; зам.-кметове; ръководители на финансови институции и фирми; шефове и зам.-директори на свищовски училища; членове на Клуб на ветераните при Стопанска академия, с ръководител проф. доктор ик.н. Васил Меразчиев.
С приветствено слово, ректорът на Стопанска академия откри новата образователна 2019-2020 година. Доц. Марчевски акцентира, че първият образователен ден е един от най-вълнуващите моменти в живота на академичната общественост в Свищов – град, който през последните 84 години съществува поради образованието, и поздрави първокурсниците за направения избор да продължат образованието си точно в България и в свищовското висше учебно заведение. „ Смисълът на университетското обучение е да основава мислещи хора и с този Ваш избор Вие вършиме първата крачка за влизане в елитния клуб на мислещите младежи. Вие ще имате неповторимия късмет да работите с преподаватели, отдадени на специалността си и фокусирани върху триумфа на студентите ”, сподели ректорът. Той разясни, че студентите се образоват по обновени образователни проекти и стратегии, утвърдени от сътрудници от практиката, а като водач в отдалеченото образование Стопанска академия продължава да бъде водеща в страната при потреблението на цифровите технологии в образователния развой. Ректорът акцентира, че за актуалната образователна година е сбъднат първият банкет за образование в отдалечена форма за ОКС „ бакалавър ” и разясни, че годишно се усилват опциите за свищовските студенти да се образоват в задгранични университети и да организират практики в партньорски организации.
С послание за здраве и благополучие на новия випуск и на свищовската Алма матер, духовник Яков насочи благопожелания към цялата академична общественост. Поздравителни слова към академичната общественост във връзка откриването на новата образователна година произнесоха и формалните посетители Николай Дойнов, Левон Хампарцумян, Станислава Стоянова, Иван Иванов и Детелина Димова.
В рамките на тържествената гала, по традиция бяха наградени отличниците на випуска от ОКС „ бакалавър ”. Ежегодната премия на Общински съвет – Свищов (грамота и парична премия в размер на 1000 лева.), която се присъжда от 2005 година на първенец на випуска, тази година кметът Генчо Генчев връчи на Ивана Димова, приключила познавач. „ Стопански и финансов надзор ” в ОКС „ бакалавър ” със междинен триумф от следването и държавен изпит – отличен 6.00.
Ивана Димова бе и измежду петимата отличници, на които доцент Марчевски връчи премията на Ректора и академичното управление, която се присъжда на приключилите ОКС „ бакалавър ” със междинен триумф от следването и държавен изпит – отличен 6.00. С тази премия – почетен плакет на Стопанска академия, грамота и парична премия в размер на 1000 лева, бяха удостоени още Севилян Османова (спец. „ Счетоводство и надзор ”), Марина Спасова (спец. СК), Север Баръш (спец. „ Финанси ”) и Симона Иванова (спец. „ Стопанско ръководство ”). По време на тържествената гала бяха оповестени и годишните стипендии, които се обезпечават за свищовски студенти от „ Мусала Иншурънс Брокер ” и от ЗАД „ Булстрад Виена Иншурънс Груп ” АД.
Приветствие към първокурсниците, към своите сътрудници и към университетските преподаватели насочи ръководителят на Студентски съвет – Никита Йорданов. От името на всички първокурсници, приветствие сервира Ива Кирилова – студентка от първи курс, познавач. „ Застраховане и обществено дело ”, възпитаничка на ПДТГ „ Д. Хадживасилев ” – Свищов.
След церемонията, ректорът на Стопанска академия и формалните лица сервираха цветя пред паметника на Дарителя – Димитър Ценов. В наличието на гостите, студенти и преподаватели, в Стопанска академия бе публично открит новообособения във Факултетски корпус „ Фронт офис за обслужване на студенти ”. Церемонията по прерязване на трикольорната лента извършиха ректорът – доцент доктор Иван Марчевски и ръководителят на Студентски съвет – Никита Йорданов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР