Свищов. В Къща музей Алеко Константинов“ в Свищов бяха наградени

...
Свищов. В Къща музей Алеко Константинов“ в Свищов бяха наградени
Коментари Харесай

Велико Търново: В Свищов наградиха победителите в националния ученически конкурс, посветен на 155 години от рождението на Алеко Константинов

Свищов. В Къща музей „ Алеко Константинов “ в Свищов бяха наградени спечелилите във втория народен училищен конкурс за есе, отдаден на Алеко Константинов, оповестиха от пресцентъра на Общината . За първи път състезанието се организира във връзка 150-та годишнина от рождението на Щастливеца, а пет години по-късно към този момент е реалност и неговото второ издание. Комисия с ръководител доцент доктор Юлия Николова и членове Надежда Бандова и Ивелина Иванова – шеф на Исторически музей Свищов, оцени всичките 149 есета на възпитаници от над 40 обитаеми места в страната.
По време на награждаването, представителите на журито споделиха насладата си от засиления интерес, който предизвика този конкурс в учениците и благодариха на всички за старанието, което са положили и сериозността, с която са подходили към есетата си.. Заместник-кметът Анелия Димитрова връчи премиите на всички присъстващи и им пожела още доста бъдещи креативен триумфи. Госпожа Димитрова не пропусна да благодари и на учениците от кулинарния клуб „ Карвинг и украса “ при ПГ „ Алеко Константинов “ и техния началник Лиляна Димитрова, които бяха приготвили кулинарни изкушения за всички посетители на културното събитие в Исторически музей Свищов.
На награждаването, доцент доктор Юлия Николова и Ивелина Иванова прочетоха част от най-впечатляващите есета и оповестиха имената на всички спечелили.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР