Свищов. Управителният съвет на Предприятието за управление на дейностите по

...
Свищов. Управителният съвет на Предприятието за управление на дейностите по
Коментари Харесай

Велико Търново: УС на ПУДООС отпусна на Община Свищов над 3 млн. лв. за закриване и рекултивация на депо за отпадъци

Свищов. Управителният съвет на Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда отпусна на Община Свищов средства в размер на близо 3 млн. и 100 хиляди лева за осъществяване на Проект „ Закриване и рекултивация на хранилище за Твърди битови отпадъци, община Свищов, м. Ненова шатра “, оповестиха от пресцентъра на Общината .
Депото за Твърди битови отпадъци е с повърхност 48 900 кв. м. и е в употреба повече от 40 години. Дейностите по осъществяване на плана включват осъществяване на строително-монтажни работи според направения механически капиталов план и осъществяването на техническата и биологичната рекултивация на депото за твърди битови боклуци (ТБО), както следва:
- подготвителни работи на строителната площадка – почистване на терена, разполагане на краткотрайни уреди по отношение на осъществяването на СМР, и др.;
- демонтажни работи;
- доставка на нужните материали, машинизация и оборудване;
- осъществяване на строително-монтажните работи;
- биологична рекултивация на депото – благоустрояване на терена;
- осъществяване на контролни тествания, изисквани според настоящата нормативна уредба.
След разкриване на строителната площадка, срокът за осъществяване строително-монтажните работи и действия за техническа рекултивация е до 7 календарни месеца, а срокът за осъществяване на биологичната рекултивация е 36 месеца от датата на подписването на Констативен акт за определяне годността за приемане на градежа.
Реализирането на плана е от изключителна значимост за Общината и е в сходство с правилата за запазване на околната среда. Благодарение на своята интензивност и преодолените компликации по отношение на процедурата на Оценка на въздействието върху околната среда, община Свищов ще осъществя следващ план от огромно значение за региона.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР