Свищов. Ученици от 10 а и 10 б класове на

...
Свищов. Ученици от 10 а и 10 б класове на
Коментари Харесай

Велико Търново: Ученици от Търговската гимназия проведоха срещи със студенти в Стопанската академия в Свищов

Свищов. Ученици от 10 " а " и 10 " б " класове на ПДТГ „ Димитър Хадживасилев ” реализираха полемика на академично равнище със студенти в Стопанска академия „ Д. А. Ценов ”. Това оповестиха от пресцентъра на Стопанската академия . Гостуването на учениците се реализира в продължение на дългогодишното съдействие сред двете образователни заведения, датиращо още от основаването на свищовското висше учебно заведение и политиката, която то осъществя за развиване на партньорства с просветителни институции.
Учениците бяха приветствани в аулата на Академията от Димка Генчева – уредник в Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността. В срещата със средношколците участваха ръководителят на Студентския съвет – Никита Йорданов и зам.-председателят – докторант Росен Колев. В рамките на срещата бяха дискутирани настоящи тематики, интересуващи младежите, измежду които университетския живот в и отвън аудиториите, познания и умения, които студентите получават по време на образованието си, просветителното портфолио на Стопанска академия, благоприятни условия за кариерна реализация. Направената параленост сред Студентски съвет и Ученически съвет сподели на средношколците по какъв начин работи тази студентска организации и по какъв метод може да се грижи за учащите се в Академията. Провеждането на сходни срещи сред младежи и разискването на подобаващи тематики, за практикуване на добитите знанията и уменията, както и обогатяване с нови такива, са заложени в образователния проект на средношколците.
За учениците бе проведено посещаване в Академичния музей, с цел да се срещнат с историята на Стопанска академия и нейния донор Димитър Ценов. Сред експонатите те видяха и фотоси от откриването на свищовското висше учебно заведение, състояло се на 8 ноември 1936 година, когато в аулата на Търговската гимназия Цар Борис III прочита декрет за основаване на Висше комерсиално учебно заведение в Свищов под името „ Димитър Апостолов Ценов ”. За учениците бе обезпечена и опция да обядват в студентския стол, където в неофициална конюнктура продължиха диалозите с домакините на срещата и други студенти, по отношение на обществените придобивки, които имат учащите се в Стопанска академия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР