Свищов. Ще съдействаме Свищов да се включи в платформата iLoveBulgaria,

...
Свищов. Ще съдействаме Свищов да се включи в платформата iLoveBulgaria,
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова: Ще съдействаме Свищов да се включи в платформата iLoveBulgaria, градът има голям потенциал в туризма

Свищов. Ще спомагаме Свищов да се включи в платформата iLoveBulgaria, което ще подкрепи популяризирането на общината, като туристическа дестинация. Похвално е, че общината е част от онлайн регистъра на туристическите атракции, който се намира на уеб страницата на Министерството на туризма. Това оказва помощ за привличане на повече гости на региона и неговите забавни обекти. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща с кмета на Свищов Генчо Генчев. Министърът е на работно посещаване в Свищов. Това оповестиха от пресцентъра на министерството .
Градът има капацитет в туризма, който занапред ще разпростира. В първите два месеца на тази година туристите, отседнали в местата за настаняване с 10 и повече кревати в област Велико Търново са нарастнали с 22%. Общият брой на осъществените нощувки се е нараснал с 16 на 100, а приходите от тях доближат повече от 1,3 млн. лева, като регистрират растеж от 20,3%. Министър Ангелкова напомни, че предходната година България е посрещнала повече от 8,8 млн. задгранични гости и уточни още, че се чака тази година постъпленията да надвишават 7 милиарда лева
България има голям капацитет за развиване на бранш туризъм, доказателство за това е фактът, че огромни международни вериги като Мариот към този момент влагат у нас, уточни министър Ангелкова. Тя добави, че по време на работната си аудиенция за среща на Г20 в Аржентина е разговаряла с президента и основен изпълнителен шеф на групата на Мариот Арне Соренсон, който показа, че веригата вижда съществени благоприятни условия за вложения у нас.
Приоритет на Министерството на туризма е насърчаването на вътрешния туризъм, по тази причина разработихме 12 винено-кулинарни дестинации, в които е включен и Свищов, съобщи министърът. С крепостта Калето и къщата-музей на Алеко Константинов градът може да бъде включен и в 8-те културно-исторически дестинации. В мое лице постоянно можете да намерите поддръжка за всяко положително начинание, безапелационна бе министър Ангелкова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР