Свищов. С римски възстановки и българска духова музика Свищов ще

...
Свищов. С римски възстановки и българска духова музика Свищов ще
Коментари Харесай

Велико Търново: С римски възстановки и българска духова музика Свищов ще отбележи празника на виното и лозята – Трифон Зарезан

Свищов. С римски възстановки и българска духова музика Свищов ще означи празника на виното и лозята – Трифон Зарезан. Тържеството се провежда от най-голямата винарна в района, сподели в предаването „ Добре пристигнали в Свищов “ на Радио „ Фокус “ – Велико Търново изпълнителният шеф на предприятието Владимир Георгиев. Събитието ще се организира на един от лозовите масиви на компанията, а специфична покана за присъединяване в него е изпратена до управлението на Община Свищов и представителите на Общинския съвет.
„ В нашата стратегия ще взе участие групата, която постоянно каним на наши празненства, за римски възстановки. Те ще ни показват по какъв начин се е случвало зарязването на лозите в предишното, за удостояване на Бог Дионис – традиция, която ние резервираме, съхраняваме и продължава, и в наши дни. Българският фолклор ще е вплетен с присъединяване на национален духов оркестър, който също ще е на място – при лозята. След това ще създадем коктейл и в самата винарна “, изясни Владимир Георгиев. Поканени да се включват в празника са още народни представители, шефовете на най-големите предприятия в Свищов, както и доста хора, които са свързани с града. Изпълнителният шеф на винарната посочи, че съдействието с Община Свищов постоянно е било на високо равнище, както в годините обратно, по този начин и през днешния ден.
„ През предходната година ние подпомогнахме, а и взехме присъединяване в Празника на града – Свищовски лозници. Подпомогнахме и някои от Новогодишните начинания на Общината. Това са двата съществени празника, които разказват нашето съдействие и демонстрират, че взаимните ни действия дават доста положителни и ползотворни резултати “, уточни още Георгиев.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР