Свищов. С подкрепа от тазгодишната национална кампания на МОСВ За

...
Свищов. С подкрепа от тазгодишната национална кампания на МОСВ За
Коментари Харесай

Велико Търново: С подкрепа от националната кампания на МОСВ „За чиста околна среда – 2019“ жителите на Свищов ще се радват на обновена паркова зона

Свищов. С поддръжка от тазгодишната национална акция на Министерство на околната среда и водите „ За чиста околна среда – 2019 “ жителите на град Свищов ще се радват на актуализирана паркова зона в един от огромните квартали на града, оповестиха от пресцентъра на Общината . С обезпечения общ бюджет в размер на 9965,00 лв. ще бъдат почистени битовите и растителни боклуци, ще се озелени и облагороди детската площадка в квартал „ Дунав “, ще се обновят парковите и детските уреди, намиращи се в парка на жилищния комплекс. Със средствата от Министерство на околната среда и водите в границите на 6 месеца ще се обособи чиста, приятна и привлекателна среда, която ще даде опция за отдих и спорт както на младежите, по този начин и на хората междинна възраст.
Кметът на Свищов Генчо Генчев в наличието на поданици на квартала и представители на общинска администрация даде старт на строителните действия. Той пожела ползотворна работа и удовлетворяващи резултати. Трогателен миг беше, когато една от майките в квартала изрази своята признателност към управлението на Общината, за положените старания за реализирането на този по този начин предстоящ от всички план.
Основната цел на плана е повишение на екологичната просвета и нахлуване в модерни трендове в областта на запазване на околната среда. Създаване на по-красива витална среда и възобновяване образа на парка посредством осъществяване на действия, свързани с разчистване, залесяване, ремонт на съществуващи и доставка на нови паркови и детски уреди.
Изпълнението на плана ще донесе дълготрайни резултати за възстановяване на виталната среда и обезпечаване на по-здравословни и естетически условия за живот на популацията в обитаемото място, като в същото време развие партньорство сред локалната власт и жителите на обитаемото място, за решаването на въпроси, свързани с опазването и подобряването на виталната среда.
Изпълнението на плана ще промени напълно образа на квартал „ Дунав “, придавайки му нова естетична и красива среда. Облагородяването на парка в жилищния комплекс ще обезпечи здравословна среда на живот, подобаваща за отдих на живущите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР