Свищов. Презентация на тема Ролята на Агенция Митници в Председателството

...
Свищов. Презентация на тема Ролята на Агенция Митници в Председателството
Коментари Харесай

Велико Търново: Ролята на Агенция „Митници” в Председателството на Съвета на Европейския съюз бе представена пред студенти в Стопанска академия в Свищов

Свищов. Презентация на тематика „ Ролята на Агенция „ Митници ” в Председателството на Съвета на Е ” се състоя в Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ”. Това оповестиха от пресцентъра на Стопанската академия. Срещата в свищовското висше учебно заведение бе в границите на план на Агенцията, целящ да увеличи информираността на студентите по тематиката за идното Председателство на България от позиция на митническата администрация. Лектор бе Гинка Конярска – координатор на Агенция „ Митници ” по подготовката за българското Председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година
Представяйки гост-лектора, доцент доктор Силвия Костова – учител към катедра „ Контрол и разбор на стопанската активност ” акцентира, че Гинка Конярска е магистър по право и е специализирала „ Международни стопански връзки ”. В Агенция „ Митници ” работи от 1993 година, а от юни 1996 година оглавява отдел „ Европейски връзки ” в дирекция „ Международни връзки ”. Член е на Асоциацията на възпитаниците на Корейската организация за интернационално съдействие /KOICA/.
В своята презентация лекторът напомни какво съставлява Съвета на Европейския съюз, какви функционалности има Европейската комисия и по какъв начин се реализира ротационното Председателство на Съвета на Европейски Съюз. Представени бяха главните функционалности, задания и отговорности на Председателството, както и подготовката на Агенция „ Митници ”. Гинка Конярска акцентира, че годината на българското Председателство на Съвета на Европейски Съюз съответствува с отбелязването на 50-годишнината от основаването на Митническия съюз на Европейски Съюз.
Говорейки за целите в митническата област по време на Председателството, лекторът уточни главните задания и провокации, които стоят пред българските митници в границите на работните групи „ Митнически съюз ” и „ Митническо съдействие ”. Студентите имаха опция да се осведомят още за структурата и действието на митническата активност на равнище Европейски Съюз, законовата база на Митническия съюз и по какъв начин се реализират митническите политики в Евро съюза. Представени бяха и идни действия и събития, свързани с работата на българските митнически специалисти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР