Свищов. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията

...
Свищов. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов присъства на храмовия празник на свищовския манастир „Покров Богородичен“

Свищов. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов уважи храмовия празник на свищовския манастир „ Покров Богородичен “. Заедно с кмета на Свищов Генчо Генчев, кмета на Велико Търново Даниел Панов и ръководителя на Общински съвет – Свищов доктор Кристиян Кирилов, той участва на празничната литургия, отслужена от Отец Христо. За днешния празник в светата обител се стекоха стотици миряни от цялата община. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
Към манастира „ Покров Богородичен “ в никакъв случай до момента не е имало асфалтова улица, само че пътят до храма към този момент е нов и асфалтиран, с помощта на отпуснати от държавното управление на Бойко Борисов средства. За втора поредна година пък светата обител получава от Дирекцията по вероизповеданията към Министерски съвет транш за неотложни поправки.
В знак на почитание и благодарност игуменът отец Христо сервира на Цветан Цветанов три особено писани и осветени икони. Копие на чудотворното изображение на Богородица, което се пази в свищовския манастир, е подарък за премиера Бойко Борисов.
Като подарък за Цветанов духовниците са избрали икона на Свети Йоан Предтеча. Лично от свищовския кмет за Цветанов пък е особено направена от етърски занаятчия огромна икона на Света Богородица Йерусалимска. Градоначалникът Генчо Генчев изясни, че иконата е рисувана половин година, а за основа е определено крушово дърво.
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов бе разчувстван от жеста и пожела светинята да остане в свищовския манастир, където силата й ще бъде още по-голяма. Жестът му бе посрещнат с овации от намиращите се в храма миряни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР