Свищов. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията

...
Свищов. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов даде старт на строително-ремонтните дейности по изграждането на Център за култура и образование в село Царевец

Свищов. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и кметът на Свищов Генчо Генчев дадоха старт на строително-ремонтните действия по построяването на Център за просвета и обучение в бившето ОУ „ Д-р Асен Златаров “ в село Царевец. Заедно с тях в свищовското село бяха и ръководителят на Общински съвет-Свищов доктор Кристиян Кирилов и кметът на обитаемото място Марин Любенов. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
Със съдействието на Цветанов и сътрудника му от ПГ на ГЕРБ Станислава Стоянова, статутът на закритото през 2000 година учебно заведение бе сполучливо изменен. Това разреши на Община Свищов да кандидатства с план за развиване на културния туризъм по Програмата за трансгранично съдействие. Спечеленото финансиране в размер на 914826.93 лева ще разреши да се извърши ремонт, преустрояване и смяна на сградното предопределение на парцела, който сега пустее и се разрушава. Това включва външна обшивка и топлоизолация, промяната на дограми и порти, вътрешно боядисване на всички пространства, замяна на фаянс и санитария, нови подови настилки и други През 2019 година новият Център за просвета и обучение ще стартира пълноценното си действие.
По време на събитието Цветан Цветанов заяви, че след диалози с Министерството на финансите и Министерство на културата е стихотворец ангажимент и за субсидирането на 15 щатни бройки, които да обезпечат продължение работата на Центъра и резистентност на плана след приключването му и ще обезпечи работа на 15 експерти, които с труда си ще са потребни на обществото. „ Свищов има шанс с толкоз предприемчив кмет и за нас е отговорност и наслада да му оказваме помощ, с цел да стигат средства до всяко обитаемо място в общината ”, сподели още Цветан Цветанов. Той акцентира, че компанията реализатор на плана е локална, което в допълнение подтиква бизнеса в общината.
По думите на кмета на Свищов Генчо Генчев това ще оживи региона и ще даде опция за развиване на интернационалното културно завещание. Генчев благодари за поддръжката, която непроменяемо среща в лицето на Цветан Цветанов и депутатите от ГЕРБ, а също и от страната, с помощта на които селата в общината са се преобразили.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР