Свищов. Подновените отбори при деца до 12 г. и момичета

...
Свищов. Подновените отбори при деца до 12 г. и момичета
Коментари Харесай

Велико Търново: Златни и бронзови медали спечелиха свищовските хокеисти от Държавното първенство в зала

Свищов. Подновените тимове при деца до 12 година и девойки и момчета до 14 години участваха във финалите на държавното състезание по хокей в зала, което се организира в модерния състезателен комплекс на СОК „ Камчия “ от 8 до 10 март. Отборът при 12-годишните се състезава в дивизия „ А “, победи тима на „ Петър Берон “ – Пловдив с 3:1, тима на „ Хеброс “ с 3:1 и загуби от тима на „ Вълците “ с 3:2. Така тимът на СКХТФ „ Дунав “ зае трето място в дивизия „ А “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
На 9 и 10 март се изиграха срещите при 14-годишните девойки и момчета. Хокеистите от Свищов се състезаваха в „ Б “ дивизия, където изиграха 4 срещи с тимовете на КХ „ Вълците “ – Харманли и КХ „ Академик “ – София. В първата среща с тима на КХ „ Вълците “, „ Дунав “ падна с 4:2, само че в идната среща победи с 3:1. В срещите с КХ „ Академик плюс “ София, „ Дунав “ победи безапелационно с 11:0 и 9:0 и справедливо стана първенец. Голмайстор на шампионата с 14 гола стана Даниел Стефанов от Свищов, а статуетката за „ Най-добър вратар “ при деца до 14 години справедливо получи 11-годишният Николай Пенчев, също от СКХТФ „ Дунав “ – Свищов.
В Гербовата зала на община Свищов кметът Генчо Генчев приветства медалистите за националните им триумфи и им благодари, че показват почтено своето учебно заведение „ Цветан Радославов “, град Свищов и себе си на надпревари от такова високо равнище. Той акцентира на младите спортисти, че за него е чест да ги посрещне в залата, където посреща най-високопоставените си посетители, каквито са и те за него. Кметът благодари на директорката на учебното заведение и ръководител на СКХТФ „ Дунав “ Мариана Маркова, и на треньора Радослав Радков за грижите и напъните, които поставят да се развива клубът и този тип спорт. От своя страна управлението на клуба изрече своята признателност към треньорите, състезателите, родителите и последователите на СКХТФ „ Дунав “, както и към кмета на Свищов за безрезервната поддръжката към тях.
На срещата участва и известният свищовски състезателен активист Николай Константинов, който акцентира огромния триумф на дребните момчета, имайки поради, че стигат до челната тройка по хокей в зала, което е друго от главната им подготовка – хокей на трева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР