Свищов. Община Свищов подписа меморандум за сътрудничество с Българска агенция

...
Свищов. Община Свищов подписа меморандум за сътрудничество с Българска агенция
Коментари Харесай

Велико Търново: Община Свищов подписа меморандум за сътрудничество с Българска агенция за инвестиции и „Национална компания индустриални зони“ ЕАД

Свищов. Община Свищов подписа меморандум за съдействие с Българска организация за вложения и „ Национална компания индустриални зони “ ЕАД, оповестяват от пресцентъра на Общината . С документа страните публично показаха желанието си за взаимна работа и оптимално бързо, и дейно развиване на „ Дунавски промишлен софтуерен парк – Свищов “.
Трите страни потвърдиха готовността си да обединят своите старания като стратегически сътрудници, с цел да развият съдействието, което е ориентирано към реализирането на задачите, задачите и вероятностите пред тях. Част от контрактуваните форми на съдействие касаят: продан на информация, опит и положителни практики; съгласуване и създаване на взаимни начинания и проекти; съдействие за разпространение на опциите за вложения на територията на „ Дунавски промишлен софтуерен парк – Свищов “ посредством БАИ и НКИЗ. Приоритетите, които споделят страните целят сливане на техните старания за повишение на конкурентния капацитет и възстановяване на вероятностите за развиване на община Свищов и „ Дунавски промишлен софтуерен парк “, за ускорено привличане на локални и задгранични вложения, и претовареност.
Домакин на срещата бе министърът на стопанската система Емил Караниколов, който удостовери, че с меморандума страната и всички институции се ангажират да работят още по-активно за осъществяване на главният план, а точно привличане на стратегически вложители в Свищов. Той не пропусна да благодари на Министерство на защитата и на държавното управление, за това, че взеха решение за прекачване на парцелите, както и на народните представители, които подкрепят реализирането на този развой. „ Това в действителност е резултатът от работата на депутатите на терен и нещата се случват, тъй като те в действителност виждат какви са проблемите в районите и несъответствията, с което доста ни оказват помощ “, сподели министър Караниколов. Пред публицисти от Свищов той удостовери, че към този момент има инвеститорски интерес към града, само че към момента е рано да се приказва за това.
На срещата участваха изпълнителният шеф ни НКИЗ Антоанета Барес и изпълнителният шеф на БАИ Стамен Янев. От страна на община Свищов участваха кметът на общината Генчо Генчев, и част от УС на „ Дунавски промишлен софтуерен парк – Свищов “ ЕАД в лицето на Елена Александрова, Николай Шопов и Мартин Янков.
Преди да бъде подписан меморандумът, кметът на Свищов Генчо Генчев на свои ред изрази признателност към държавното управление, народните представители и Министерството на защитата, като специфични благодарности насочи към ръководителя на Общински съвет – Свищов доктор Кристиян Кирилов и всички общинските съветници, които със своите решения дадоха опция на община Свищов да тръгне по пътя, по който са поели редица български общини още преди години. Той изрази убеденост, че пропуснатите години ще бъдат наваксани, имайки поради темпото, с което се работи в този момент. Генчо Генчев не пропусна да благодари и на министър Караниколов за персоналната му ангажираност, която е посочил в редицата срещи от придобиването на парцелите. „ Той ни даде вярната посока и ни насочи в стъпките, по които да вървим, а ние от общинска администрация, изпълнявайки напътствията в най-кратък период към този момент стигнахме досега, в който да подпишем през днешния ден първия формален документ. С него ние официализираме готовността си да развиваме дружно „ Дунавски промишлен софтуерен парк – Свищов “ и да притеглим като сътрудник страната в една община като Свищов. “, сподели Генчо Генчев. „ Когато страната, в лицето Министерството на стопанската система, в лицето на „ Национална компания индустриални зони “ и Българска организация за вложения е част от целия този развой, това е поръчител за триумфа и развиването на пътя, който ще извървим дружно. “, безапелационен бе кметът на Свищов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР