Свищов. Община Свищов подкрепя вариант за изграждане на авромагистрала Велико

...
Свищов. Община Свищов подкрепя вариант за изграждане на авромагистрала Велико
Коментари Харесай

Велико Търново: Община Свищов подкрепя варианта за автомагистрала Велико Търново – Русе, който преминава западно от Полски Тръмбеш

Свищов. Община Свищов поддържа вид за създаване на авромагистрала Велико Търново – Русе, който минава западно от Полски Тръмбеш. Това заяви в предаването „ Добре пристигнали в Свищов “ на Радио „ Фокус “ – Велико Търново ръководителят на Общинския съвет доктор Кристиян Кирилов. Общината ще се включи в публично разискване на отчета за оценка на въздействието върху околната среда на капиталовото предложение за автомагистралата Русе – Велико Търново. То ще се организира на следващия ден в Полски Тръмбеш.
„ Ние, като представители на по-голямата част от свищовските гласоподаватели, изрично заставаме зад разновидността, при който трасето минава от западната страна на град Полски Тръмбеш. В тази връзка Общинския съвет приготви и една специфична декларация, подписана единомислещо от всички негови членове. С нея ние ще заявим безапелационната си позиция да бъде определен така наречен „ червен “ или „ комбинирания “ вид за прекосяване на трасето “, изясни доктор Кирилов.
Според плана в този вид трасето ще минава югоизточно от град Русе. Ще се движи паралелно на река Дунав. Ще пресече път I-2 Русе – Варна малко след разклона с път II-23 Русе – Червена вода. След това минава западно на селата Красен, Божичен и Иваново до секване с път I-5 Русе – Бяла, което е след разклона с общинския път за село Иваново. След това трасето се насочва северозападно на селата Тръстеник и Екзарх Йосиф, като продължава сред селата Белцов и Ценово, след което се насочва на югоизток и минава в непосредствена непосредственост западно на кв. „ Гара Бяла “ и пресича път I-3 Гара Бяла – Плевен на към 2 км от кръстовището с път I-5. След град Бяла, трасето продължава своето развиване югозападно от село Пейчиново, след което се насочва в южна посока. Преминава в непосредствена непосредственост западно на село Иванча и село Стефан Стамболово, източно на село Водолей, западно на село Хотница до пресичането с път I-4 Коритна – Велико Търново и източно на село Момин общ брой. След това трасето се насочва в югоизточна посока, като минава под село Леденик и град Велико Търново до включването в съществуващото трасе на път I-5, южно от град Дебелец. Като различен вид, който Общината е склонна да поддържа, доктор Кирилов уточни така наречен „ смесен “.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР