Свищов. Най-нетърпеливите новоприети студенти в Стопанска академия Димитър А. Ценов

...
Свищов. Най-нетърпеливите новоприети студенти в Стопанска академия Димитър А. Ценов
Коментари Харесай

Велико Търново: Започна записването на приетите в 84-ти випуск първокурсници в Стопанска академия „Д. А. Ценов” в Свищов

Свищов. Най-нетърпеливите новоприети студенти в Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” се записаха незабавно след оповестяване на резултатите от първо класиране за Кандидатстудентска акция 2019. Това оповестиха от пресцентъра на Стопанската академия . Първокурсниците, част от които бяха съпроводени от своите родители, бяха посрещнати в новооткрития Фронт офис за обслужване на студенти, където получиха своите заверени студентски книжки. Първият записан студент е Магдалена Стоянова от гр. Етрополе, приключила локалната ПГ „ Тодор Пеев ”. Получила цялата нужна информация единствено от уеб страницата на свищовското висше учебно заведение, тя е избрала компетентност „ Маркетинг ” в постоянна форма на образование. Минути по-късно студентската си брошура получи и Цветан Бачийски от гр. Кнежа, приключил ПГЗ „ Стефан Цанов ”, който кандидатства в Стопанска академия по рекомендация на свои другари – студенти в Свищов. Той е признат също в постоянна форма на образование, в познавач. „ Стопански и финансов надзор ”. Първият записан студент в задочно образование е Лилия Нейкова от гр. Русе, приключила ПГИУ „ Елиас Канети ”, призната в познавач. „ Икономика на туризма ”. По думите ѝ въздействие за избора на висше учебно заведение са оказали нейни близки, ученици на Стопанска академия. И тримата първокурсници са кандидатствали само в Свищов, като в класирането вземат участие с оценка от държавен зрелостен изпит. Сред претекстовете за избора на висше учебно заведение, новозаписаните свищовски студенти показват още високата оценка измежду работодателите за възпитаниците на Стопанска академия, отличната подготовка на дипломиралите се и перспективните благоприятни условия за кариерна реализация. Важни фактори за избора на Стопанска академия, съгласно студентите, са също социално-ориентираните такси за образование, ниската цена за издръжката на живот в Свищов, опциите за присъединяване в интернационалните планове и стипендиантски стратегии.
Приемът на студенти в СА „ Д. А. Ценов ” за академичната 2019/2020 година в ОКС „ бакалавър ”, посоки „ Икономика ” и „ Администрация и ръководство ” е за образование, субсидирано от страната и образование, финансирано от обучаемите. За постоянно образование по държавна поръчка банкет се реализира по 15 специалности, а за задочно – по 14. При платената форма, за постоянно образование специалностите са 15, за задочно – 16, а за отдалечено – 11.
И през актуалната кандидатстудентска акция, в Стопанска академия се резервира наклонността на по-голям интерес към задочната форма на образование. Освен осъществения банкет за задочно образование по държавна поръчка, при първо класиране за платено образование в задочна форма са признати над 120 души. Кандидат-студентът, признат с най-голям бал за задочно образование по държавна поръчка е Пламен Тодоров от с. Липница, обл. Враца, приключил ПГ по химични технологии „ Васил Левски ” – гр. Мизия. Той е признат в познавач. „ Счетоводство и надзор ” с бал 29.85, при оптимален 30.00.
Дистанционната форма на образование, която се осъществя за първа година в ОКС „ бакалавър ”, притегли интереса на 65 участници в първо класиране. С получената акредитация за образование в отдалечена форма, Стопанска академия към този момент реализира всички вероятни форми за образование на бакалаври. Дистанционното образование съставлява сполучлива опция на задочната и постоянната форми на образование, съчетавайки техните преимущества. Базирано е върху потреблението на актуалните постижения в региона на осведомителните технологии и тяхното приложение. Присъствени са единствено изпитните сесии, които могат да бъдат провеждани с изключение на в Свищов, и в изнесените центрове на Стопанска академия в градовете София и Стара Загора. Дистанционното образование е желано от хора, които желаят да учат до момента в който работят, пътуват, почиват, забавляват се или отглеждат децата си.
За постоянно образование по държавна поръчка с най-голям бал на първо класиране – 29.67, е призната Ива Кирилова от гр. Свищов, приключила ПДТГ „ Димитър Хадживасилев ”, избрала познавач. „ Застраховане и обществено дело ”. Част от първите записани новоприети студенти в постоянна форма на образование са кандидатствали със документи от извършените от Стопанска академия национални училищен надпревари по стопанска система в разнообразни посоки. Сертификатите им дават право да се запишат по първа мечтана компетентност в постоянно образование и да употребяват студентско общежитие гратис за първата година. Настаняване в общежитие се поставя за всеки студент на Стопанска академия, признат в постоянна форма на образование.
Кандидат-студентите, които не са признати при първо класиране, не престават да вземат участие в идващите автоматизирано. Срокът за записване на признатите студенти от първо класиране е до 13 юли 2019 година, в това число. Работното време на Фронт офиса за записване на новоприетите студенти при Стопанска академия през седмицата е от 08.00 до 17.00 ч., а в съботния ден – от 09.00 до 16.00 ч.
Резултатите от второто класиране ще бъдат оповестени на 15 юли 2019 година, а от трето класиране – на 22 юли 2019 година До края на актуалната кандидатстудентска акция в Свищов предстоят още три от авансово плануваните месечни изпитни сесии – на 20 юли, 31 август и 14 септември (събота от 13.00 часа). Класиране за попълване на незаетите места ще бъде оповестено (при необходимост) до 30 септември.
Приемът на документи за кандидатстване в Стопанска академия за образование в ОКС „ бакалавър ” продължава. Освен с оценка от държавен зрелостен изпит и с полагане на конкурсен изпит в Свищов, искащите могат да кандидатства още с пренесена оценка от сполучливо положен кандидатстудентски изпит в друго висше учебно заведение или с оценка от национални и интернационалните олимпиади. Резултатите от всяко класиране се афишират в интернет страницата на Стопанска академия тук, където се разгласява и настояща информация за опциите за кандидатстване, специалности и форми на образование, такси, периоди, нужни документи и др.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР