Свищов. На официална церемония в София, фондация Еврика връчи сертификатите

...
Свищов. На официална церемония в София, фондация Еврика връчи сертификатите
Коментари Харесай

Велико Търново: Фондация „Еврика” връчи сертификати на стипендиантите за 2018-2019 г., сред които отново е студентка от Стопанската академия в Свищов

Свищов. На публична гала в София, фондация „ Еврика ” връчи документите на своите стипендианти за образователната 2018-2019 година, измежду които е и студентка от Стопанска академия - Свищов. Това оповестиха от пресцентъра на висшето образователно заведение . Сертификатите бяха връчени от Мария Габриел – еврокомисар за цифрова стопанска система и цифрово общество. Сред гостите на тържеството бяха още Таня Михайлова – зам.-министър на образованието и науката, проф. Иван Димов – консултант на министъра на образованието, ректори и преподаватели от университети на стипендиантите, членове на Съвета на фондация „ Еврика ”.
Вече 29 години фондация „ Еврика ” дава стипендии на даровити и изявени възпитаници и студенти. Те се дефинират посредством състезания или са за получени медали в интернационалните средношколски олимпиади. Стипендиите, присъдени посредством конкурс, носят имената на изтъкнати български учени и общественици с принос в развиването на българската и международна просвета, техника и технологии – Джон Атанасов, акад. Никола Обрешков, акад. Георги Наджаков, акад. Ростислав Каишев, акад. Методи Попов, акад. Дончо Костов, акад. Димитър Мишев, акад. Ангел Балевски, Кольо Фичето и акад. Евгени Матеев.
В десетте области на тазгодишния конкурс бяха наградени 14 студенти от 10 български висши учебни заведения. За достижения в преодоляването на познания в региона на стопанската система, свищовската студентка Петя Маркова бе отличена с именна стипендия на името на акад. Евгени Матеев. В своето слово Мария Габриел поздрави младежите за извоюваните стипендии и акцентира, че е доста вдъхновяващо да се видят толкоз млади мозъци и гении, за които науката е метод на живот. По думите ѝ те са посланици на България със мощен глас и демонстрират, че любовта към знанието, дисциплината и упоритостта са тези, които водят до резултати.
Петя Маркова е третокурсничка от компетентност „ Финанси ”. Тя е следващият ученик на Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ”, който печели националния приз в региона на стопанската система. Тя е изявен студент с отличен триумф, участия в редица научни конгреси и призови места от разнообразни състезания. Конкурсът на фондация „ Еврика ” за именни стипендии е първата за Петя национална конкуренция, и тя печели първото място, конкурирайки се със свои сътрудници от стопански специалности в разнообразни български университети с есе на тематика „ Моето бъдеще на експерт – фантазии, проекти и действителност ”.
На формалната гала по връчване на документите в София, свищовската студентка бе съпроводена от гл. ас. доктор Юлиян Господинов – координатор „ Образователен маркетинг ” в Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността при Стопанска академия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР