Свищов. Многофункционална спортна площадка ще бъде изградена в двора на

...
Свищов. Многофункционална спортна площадка ще бъде изградена в двора на
Коментари Харесай

Велико Търново: Многофункционална спортна площадка ще бъде изградена в двора на свищовското училище „Димитър Благоев“ по проект „Красива България“

Свищов. Многофункционална спортна площадка ще бъде построена в двора на свищовското учебно заведение „ Димитър Благоев “ по план „ Красива България “, оповестяват от пресцентъра на Общината . Управителният съвет на програмата утвърди за финансиране и реализация планово предложение на община Свищов на обща стойност 191 489 лв..
В осъществяване на проектите си за развиване на културата и образованието през 2019 година, община Свищов кандидатства за присъединяване в план „ Красива България “ към Министерството на труда и обществената политика с планово предложение „ Изграждане на многофункционална спортна площадка в двора на СУ „ Димитър Благоев “ в град Свищов “. При реализирането на плана община Свищов ще взе участие с 53 % от цялата сума, а останалата част, в размер на 90 000,00 лв., ще бъде предоставена от Министерство на труда и обществената политика. Проектното предложение е предпочитано за Общината, заради обстоятелството, че към сегашния миг в постройката на СУ „ Димитър Благоев “ в град Свищов, се възпитават и образоват 781 деца, разпределени в 36 паралелки, а за тях се грижат 103 индивида педагогичен и непедагогически личен състав. Сградата е топлоизолирана, само че съществуващата спортна площадка в двора на учебното заведение за игра на децата е оборудвана с железни и остарели уреди от интервала на създаване на обекта, които не дават отговор на условията на Наредба 1 за изискванията и реда за устройството и сигурността на площадките за игра. Днешното положение на тази територия е неприятно – напукани настилки, разрушени огради и спортни уреди, което я прави не функционална и децата учащи се в образователното заведение не могат разнообразно да спортуват и заниманията им са лимитирани, заради съществуването на два амортизирали коша. Няма обособени зони за други спортове навън, настилката е оронен асфалт, което слага в риск учениците по време на спортни занимания. От изключителна значимост е образуваните спортни клубове, които все пак реализират резултати, да бъдат обезпечени с подобаващи зони за подготовка, с оглед основаване на материална среда, която да подкрепя, а не да лимитира развиването на капацитета на младите спортисти.
Наличието на добра материално-техническа инфраструктура, подобаващи оборудвани уреди ще допринесат за разпространение на съответните спортове, както и за осмисляне на свободното време на всички възпитаници.
Настоящото планово предложение ще способства за възстановяване на материалната база в просветителното заведение и качеството на предлаганата просветителна услуга.
От усъвършенстваната среда ще се възползват също по този начин и фамилиите на децата, споделяйки общи моменти в двора на образователното заведение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР