Свищов. Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС отпусна

...
Свищов. Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС отпусна
Коментари Харесай

Велико Търново: Осигурени са 70 хиляди лева за подпорната стена на ул. „Екзарх Антим I” в Свищов

Свищов. Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет отпусна 70 хиляди лв. на община Свищов за преодоляване процеса на сриване на подпорна стена на ул. „ Екзарх Антим I ” в град Свищов, оповестиха от пресцентъра на Общината .
В настояването на кмета до Комисията е разказано, че в резултат на проливните дъждове, още през декември 2014 година, са се задействали свлачищни процеси, които водят до разрушаването подпорната стена, а изобилните дъждове, присъщи за района през месеците април и май, в допълнение ускоряват процеса на ерозия и компрометират засегнатия сектор. Към настояването са приложени: Заключение от техническа експертиза; Подробна количествено-стойностна сметка и Инвестиционен план за подсилване и възобновяване.
Предстои процедура по възлагане на компания реализатор, която да стартира незабавното подсилване на подпорната стена, от чиято непоклатимост зависи сигурността на цялостен жилищен блок.
Община Свищов ще продължава да упорства за средства, с които да се укрепи и продължението на ул. „ Екзарх Антим I ”, както и засегнатите сектори на ул. „ Рила ” в село Ореш.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР