Свищов. Кметът на Свищов Генчо Генчев е избран за зам.-председател

...
Свищов. Кметът на Свищов Генчо Генчев е избран за зам.-председател
Коментари Харесай

Велико Търново: Кметът на Свищов Генчо Генчев е избран за зам.-председател на Организацията за управление на Дунавски туристически район

Свищов. Кметът на Свищов Генчо Генчев е определен за зам.-председател на Организацията за ръководство на Дунавски туристически регион. Това оповестиха от пресцентъра на Община Свищов .
Устав на Организацията за ръководство на Дунавски туристически регион (ОУДТР), както и състав на органите за ръководство одобриха на преднамерено заседание членовете на Управителния съвет на организацията. За ръководител на 9-членния Управителен съвет на ОУДТР бе определен кметът на Русе Пламен Стоилов, а за зам.-председател – кметът на Свищов Генчо Генчев. Участието на Генчев в УС на ОУДТР е гаранция за интензивността на Общината за развиването на туризма и засвидетелства ангажираността на общинското управление във връзка с националната политика в региона на туризма. Като част от Организацията, със своята богата история и културно-исторически забележителности, община Свищов ще даде своя забележителен принос за разпространение и налагане на Дунавския туристически регион като желан за туристите. Съвместното развиване на Организацията неизбежно ще способства и за икономическото развиване на целия район.
Учредители на Организацията за ръководство на Дунавски туристически регион са: 17 общини, 6 регионални администрации, 3 туристически сдружения, вписани в Националния туристически указател, районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “ и 1 професионална гимназия. В състава на Дунавски туристически регион влизат 67 общини, което го прави максимален по отношение на другите осем, с общо 21% от територията на страната и 16% от популацията.
Организацията за Управление на Дунавски туристически регион ще прави действия, свързани с образуване на районни туристически артикули и реализиране на районен маркетинг и реклама на територията на Дунавски туристически регион. Сред главните цели на ОУДТР са одобряване на Дунавския туристически регион като желана и атрактивна дестинация за туризъм и подкрепяне на съдействието сред всички заинтригувани страни за развиването на конкурентоспособен и резистентен туризъм в областите: културно-исторически, речен круизен, авантюристичен и екотуризъм, ловджийски, градски развлекателен и шопинг, винен и кулинарен, набожен, поклоннически туризъм и други
Организацията за ръководство на Дунавски туристически регион ще прави своята активност под контрола на страната, а функционалностите на надзорен орган ще се реализират от Министъра на туризма.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР