Свищов. Като част от програмата за коледните и новогодишни празници,

...
Свищов. Като част от програмата за коледните и новогодишни празници,
Коментари Харесай

Велико Търново: Коледна изложба-базар на свищовски художници бе открита в „Художествена галерия „Николай Павлович” – Свищов

Свищов. Като част от програмата за коледните и новогодишни празници, в „ Художествена изложба „ Николай Павлович ” – Свищов бе открита Коледна изложба-базар на свищовски художници, оповестиха от пресцентъра на Общината .
По традиция, от няколко години в изложбата се включват творби на свищовски създатели, които тази година бяха 18 на брой и показаха 47 произведения. Живопис, ръчни типове техники и масло, акварел, пастел, също по този начин графики, керамика, дърворезба и приложно изкуство. Главният организатор на галерията Пламен Симеонов показа, че изложбата е много разнообразна като жанр, техника и тема. Той сподели по няколко думи за художествените творби и техните създатели, след което добави: „ Всеки художник оставя в своята творба парченце от себе си, внася ѝ енегрия и топлота, и аз бих се радвал, в случай че вие усетите тази топлота и я отнесете в домовете ви със себе си. “
На събитието участваха секретарят на Общината Любомира Петрова и шефът на дирекция „ Култура и културно завещание ” Росен Маринов, който приветства гостите и даде старт на изложбата-базар. От името на общинското управление той пожела триумф на създателите и им подари по един календар на община Свищов. Тази година тематиката на календара е „ архитектурни монументи “ и Росен Маринов показа, че ще се радва, в случай че на идващия коледен базар измежду творбите на свищовските създатели открие претворена някоя от фотосите на календара. Той добави, че община Свищов се интересува и изплаща картини на свищовски художници, изобразяващи свищовски забележителности, като извънредно подобаващ подарък за скъпи посетители на града.
Творбите на свищовските художници ще бъдат изложени в „ Художествена изложба „ Николай Павлович ” до 12.01.2019 година и всеки, който желае може да им се наслаждения или да си закупи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР