Свищов. Интерес за междууниверситетско сътрудничество със Стопанска академия Димитър А.

...
Свищов. Интерес за междууниверситетско сътрудничество със Стопанска академия Димитър А.
Коментари Харесай

Велико Търново: Френски университет заяви интерес за партньорство със Стопанска академия „Д. А. Ценов” - Свищов при обучението на магистри с двойна диплома

Свищов. Интерес за междууниверситетско съдействие със Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” – Свищов при образованието на магистри с двойна тапия в региона на туризма, съобщи френският Университет „ Литорал Кот д’Опал ”. Това оповестиха от пресцентъра на Стопанската академия . Предложението за партньорство бе отправено по време на извършена в свищовското висше учебно заведение среща, от Винсент Хърбърт – шеф на магистърска стратегия по туризъм към френския университет. При гостуването си в Стопанска академия той бе съпроводен от Евгения Маделин – българка, учител в Университета. От страна на домакините, в срещата участваха проф. доктор Марияна Божинова – зам.-ректор „ Учебна активност ”, доцент доктор Маруся Смокова – шеф на Центъра за интернационална активност, доцент доктор Петя Иванова – началник на катедра „ Икономика и ръководство на туризма ”, ас. доктор Любомира Тодорова и ас. доктор Павлин Павлов – преподаватели от катедрата.
Срещата бе осъществена по самодейност на Винсент Хърбърт, който осъществя Еразъм подвижност в Стопанска академия за преподаване. В презентация за университета „ Литорал Кот д’Опал ” той разясни, че това е държавно висше учебно заведение с четири местоположения в страната, като факултетът по туризъм е разположен в гр. Дюнкерк, Северна Франция.
Доц. доктор Петя Иванова показа пред гостите катедрата развиваните специалности и стратегии в ОКС „ бакалавър ”, ОКС „ магистър ” и Общински народен съвет „ лекар ”. Във връзка с чуждоезиковото образование бе посочено, че две от магистърските стратегии в региона на туризма са на британски език. Представен бе и лист с курсовете, които катедрата предлага за образование на Еразъм студенти. По мотив идното честване на 10-годишнината на компетентност „ Икономика на туризма ” доцент Иванова насочи към гостите покана за присъединяване в интернационалната научно-практическа конференция, която ще се организира през месец октомври на тематика „ Туризмът в новото хилядолетие – положение и вероятности ”.
В рамките на първата по рода си работна среща двете страни споделиха опит от към този момент осъществени междууниверситетски партньорства при образование на магистри с двойни дипломи. Обсъдени бяха и съответни стъпки за подписване на контракт за съдействие сред Стопанска академия „ Д. А. Ценов ” – Свищов и Университет „ Литорал Кот д’Опал ”, Франция.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР