Свищов. Георги Иванов, Тихомир Веселинов и Милен Милев бяха наградени

...
Свищов. Георги Иванов, Тихомир Веселинов и Милен Милев бяха наградени
Коментари Харесай

Велико Търново: Министър Валентин Радев награди трима доброволци от община Свищов

Свищов. Георги Иванов, Тихомир Веселинов и Милен Милев бяха наградени персонално от вътрешния министър Валентин Радев с почетно отличие на Министерство на вътрешните работи за героизъм и заслуга 3 степен. Ордените им бяха връчени поради проявената от тях смелост в съответна обстановка, застрашаваща живота и здравето на хората и за оказано подпомагане и помощ на Министерство на вътрешните работи. Това оповестиха от пресцентъра на Община Свищов .
На 20 декември тази година, в здравната работа в село Овча могила, община Свищов, поражда пожар. Тримата доброволци от Кризисния център в с. Овча могила реагират неотложно на сигнала за пожар и подхващат съответни дейности по евакуирането на 30 души с деменция, и 5 души личен състав от Центъра за настаняване от фамилен вид на пълнолетни лица с деменция. Поради непосредствената непосредственост на Центъра до мястото на пожара, е съществувала действителна заплаха огънят да обхване покрива на обществения център и да заплаши живота на потребителите. Благодарение на бързите дейности на тримата смели мъже, възрастните хора са евакуирани навреме и животът им е изваден от заплаха.
На формалната гала в град София, тримата доброволци бяха поздравени и от шефа на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” основен комисар Николай Николов, който сподели, че доброволчеството, най-общо казано, е осъзнато решение да дариш личния си труд безплатно, да окажеш помощ със своите познания и старания на индивида изпаднал в неволя, на този, който има потребност от тях.
Кметът на Свищов Генчо Генчев и ръководителят на Кризисния център и кмет на село Овча могила Нели Великова също получиха поздравления, за реализирането на първия по рода си Кризисен център в България, който към този момент потвърждава на процедура нуждата от своето битие.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР