Свищов. Докторант от Стопанска академия Димитър А. Ценов-Свищов е победител

...
Свищов. Докторант от Стопанска академия Димитър А. Ценов-Свищов е победител
Коментари Харесай

Велико Търново: Докторант от Стопанска академия-Свищов е победител в националния конкурс на мемориален фонд за присъждане на награди „Д-р Илко Ескенази” 2018, в област „Икономика”

Свищов. Докторант от Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ”-Свищов е победител в националния конкурс на мемориален фонд за отсъждане на награди „ Д-р Илко Ескенази ” 2018, в област „ Икономика ”. Това оповестиха от пресцентъра на висшето образователно заведение . Победителят в тазгодишното издание на състезанието е Теодор Тодоров – постоянен докторант към катедра „ Финанси и заем ”, с теоретичен началник доцент доктор Марин Маринов.
Мемориален фонд „ Д-р Илко Ескенази ” към Международна фондация „ Св.св. Кирил и Методий ” е основан през 1994 година с концепцията да подтиква изявени млади учени в региона на стопанската система и правните науки. Самият доктор Илко Ескенази е по специалност правист. През 1992 година е заместител министър-председател в държавното управление на Филип Димитров. Посвещава дълги години от своя живот на процеса за интеграция на България към Европейския съюз. Именно това е главната причина през 2005 година мемориалният фонд да вземе решение за осъществяване на годишен народен конкурс за отсъждане на награди „ Д-р Илко Ескенази ” – България и Европейския съюз – право и стопанска система. Конкурсът има за цел да отличи по един писмен труд в областите „ Право ” и „ Икономика ”, обвързван с консолидираното на България и нейното участие в Европейски Съюз, като е предопределен за младежи до 35 годишна възраст. Към днешна дата, членовете на фонда наброяват 100 души, изявени експерти в региона на икономическите и правните науки.
В тазгодишното издание на състезанието, уредниците оповестиха четири тематични посоки за икономисти. В конкуренция на десетки студенти и докторанти от цяла България, свищовският докторант завоюва състезанието с научна студия на тематика „ Проблеми и провокации на България по пътя към Еврозоната ”. Теодор Тодоров получи своята премия – грамота и 2500 лева на гала в София. Победителят в направление „ Икономика ” бе награден от Димитър Радев, шеф на Българска народна банка. Теодор Тодоров е първият свищовски докторант, отличен с влиятелната премия от състезанието на мемориален фонд „ Д-р Илко Ескенази ”.
Теодор Тодоров е роден в град Свищов. Завършва в Стопанска академия бакалавърска степен по компетентност „ Финанси ” и магистърска стратегия „ Финансов мениджмънт ”. Неговите проучвателен ползи са в региона на техническия разбор, капиталовия разбор, финансовите пазари, финансовата иконометрия, финансовия разбор, портфейлния мениджмънт и оценяването на финансови деривати. Зачислен е в докторантура на 01.05.2016 година, а тематиката на дисертационния му труд е „ Прецизиране спекулативните решения на FOREX пазара ”. През 2017 година докторантът заема призовото трето място в състезанието, отдаден на доктор Иванка Петкова, проведен от „ Института за икономическа политика ”.
Веднага след церемонията по награждаване в София за тазгодишния конкурс, носителят на премията „ Д-р Илко Ескенази ” в област „ Икономика ” изрича своята признателност и благодарност към състава на катедра „ Финанси и заем ” при Стопанска академия за цялостната поддръжка и доверие, оказвани му през всичките години на следване. Теодор Тодоров не скри и гордостта си от обстоятелството, че получава тази премия точно като докторант в свищовското висше учебно заведение, което има 82-годишна история и над 150 000 ученици.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР