Свищов. Амбицията ни е възпитаниците на ПДТГ Димитър Хадживасилев“ да

...
Свищов. Амбицията ни е възпитаниците на ПДТГ Димитър Хадживасилев“ да
Коментари Харесай

Румяна Иванова, директор: Амбицията ни е възпитаниците на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ да открият потенциални възможности за развитие на бизнес в Свищов

Свищов. Амбицията ни е възпитаниците на ПДТГ „ Димитър Хадживасилев “ да открият евентуални благоприятни условия за развиване на бизнес в Свищов. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Велико Търново директорката на образователното заведение Румяна Иванова. По думите й, възпитаниците на гимназията би трябвало да бъдат новите бизнесмени в Свищов, а не недоволни жители, претенденти за експортни наемни служащи в страните с по-висок витален стандарт. „ Ние приготвяме фрагменти за развиването на бизнеса, включително и на туристическия бизнес в град Свищов. С оглед на изменящите се действителности в Европа, в резултат на интеграционните процеси, смисъла на Свищов и общината непрестанно нараства и ние като просветителна институция развиваме в учениците предприемаческата подготвеност, като съпътстваща съответната професионална подготвеност. Град Свищов и пристанището не са с “периферно ” значение, а с разширяващо се, по отношение на изграждащите се транспортни коридори “, означи Румяна Иванова.
Тя посочи че, Община Свищов и Стопанската академия са най-хубавите сътрудници на образователното заведение. В годишния проект за активността на учебното заведение са планувани взаимни действия с община Свищов, измежду които присъединяване във фестивала „ Орел на Дунав “, присъединяване на възпитаници от гимназията в екипи на Община Свищов за показване на общината в национални и интернационалните туристически изложби, фестивали и други, създаване и издаване на електронен туристически азбучник „ На 100 км. край Свищов “, създаване и издаване на Пътеводители за бързащите туристи „ Какво да забележим, къде да хапнем в град Свищов “.
„ Другият ни сътрудник – Стопанска академия „ Д. А. Ценов ” за началото на образователната година подари на гимназията 20 компютърни системи. Организация и осъществяване на конференции, надпревари, професионално информиране и кариерно насочване на учениците – това са параметрите на съдействието ни със Стопанската академия. Нашите възпитаници обичайно вземат участие в проведените от Академията надпревари по специалности. Заедно организираме на практика стаж на студенти за придобиване на професионална подготовка „ преподавател “, добави шефът.
Тя добави още, че учениците имат право да употребяват общежитието на Стопанската академия при избрани условия.
Мария НЕДЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР