Свищов. Александра Прокопиева е първия новоприет студент в Стопанска академия

...
Свищов. Александра Прокопиева е първия новоприет студент в Стопанска академия
Коментари Харесай

Велико Търново: Първият записан студент в Стопанска академия – Свищов е отличник, удостоен със сертификати от участие в две Национални ученически състезания

Свищов. Александра Прокопиева е първия новоприет студент в Стопанска академия - Свищов, записан директно след оповестяване на резултатите от първото класиране за образователната 2018/2019 година. Тя е ученик на ПДТГ „ Димитър Хадживасилев ” в крайдунавския град, където приключва с отлична тапия компетентност „ Организация на туризма и свободното време ”. Това оповестиха от пресцентъра на висшето образователно заведение . В Стопанска академия, Александра кандидатства със документ от Национално ученическо съревнование по „ Икономика и ръководство на туризма ” – едно от двете надпревари, в които е взела участие като ученичка. Избира да се образова в бакалавърска познавач. „ Икономика на туризма ”, постоянна форма и е призната по държавна поръчка.
Първият записан студент бе приветстван от зам.-ректора по студентска политика и институционални връзки, доцент доктор Николай Нинов и приветстван от административните чиновници в Кандидатстудентския център. Доц. Нинов поздрави Александра за направения избор на висше учебно заведение, подари й комплект рекламни материали и изрази насладата си от обстоятелството, че първият записан първокурсник от тазгодишната кандидатстудентска акция е ученик на партньорско учебно заведение, освен това повторен участник, отличен в изданията на Националните училищен надпревари по стопанска система.
След като получи студентската си брошура, Александра показа, че измежду аргументите да избере свищовската академия са потвърдения престиж и обичаи при образованието на икономисти, съществуване на мечтаната компетентност, с която да надгради добитите познания и умения по сходната компетентност в Търговската гимназия, опцията да съчетава образованието си с почасова претовареност в родния Свищов. Новата студентка показа усещанията си от топлото посрещане и отличната организация в Кандидатстудентския център, приятната изненада от академичното управление, услужливото отношение на докторантите, които оказват помощ при попълване на формулярите, и на инспекторките във факултетска канцелария, приели и обработили нейните документи.
Попитана за своето бъдеще, към този момент актуалната студентка на СА „ Д. А. Ценов ” – Свищов съобщи, че се надява, с получените в идващите 4 години познания и добити нови учения, да успее да реализира фантазията си – да има лична туристическа организация.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР