Свищов. Африканската чума по свинете няма да ликвидира отрасъла в

...
Свищов. Африканската чума по свинете няма да ликвидира отрасъла в
Коментари Харесай

Лефтер Лефтеров, собственик на свинекомплекса в село Българско Сливово: Африканската чума по свинете няма да ликвидира отрасъла в България

Свищов. Африканската чума по свинете няма да ликвидира бранша в България. Това съобщи пред публицисти Лефтер Лефтеров, притежател на свинекомплекса всело Българско Сливово, община Свищов, където по-рано денем бяха доказани пет проби на инфектирани животни, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Лефтеров уточни, че отговорна за разпространяването на болестта африканска чума по свинете у нас не е единствено страната, а отговорност за това носят както и хората, които имат свинеферми, по този начин и елементарните жители, които отглеждат свине в дворовете си. Той посочи, че е взел ограничения като е спрял вноса и износа, още при първите подозрения за болестта. Освен това Лефтер Лефтеров добави, че смъртност в свинекомплекса не е записана досега. Животните, които следва да бъдат евтаназирани, са 17 500, което прави към 100 тона месо. Вече е несъмнено и мястото, където те ще бъдат загробени. В ход е организацията на процеса.
„ За да се стигне дотук доста неща не бяха свършени, както от страната, по този начин и от стопанствата. Станалото - станало, както се споделя. Сега най-важното е да се приключи разпространяването и в Южна България “, разяснява още Лефтеров.
Той бе първият притежател на свинекомплекс, който взе ограничения против разпространяването на болестта африканска чума по свинете още през предходната година, като купи домашните свине на хората от селото. Причините за болестта в свинекомплекса занапред ще се откриват.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР