Свищов. Абсолвентите на Стопанска академия Димитър А. Ценов - Свищов

...
Свищов. Абсолвентите на Стопанска академия Димитър А. Ценов - Свищов
Коментари Харесай

Велико Търново: С тържествени церемонии в Стопанска академия - Свищов се дипломира випуск 2018 в ОКС „бакалавър”

Свищов. Абсолвентите на Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” - Свищов от випуск 2018 в ОКС „ бакалавър ” получиха дипломите си на тържествени церемонии. Това оповестиха от висшето образователно заведение . В рамките на извършените осем церемонии, се дипломираха обучавалите се в интервала 2014-2018 година по другите специалности към четирите факултета на свищовското висше учебно заведение. В аулата на родната Алма матер, облечени с университетски тоги и шапки, в наличието на своите родители, другари и близки, дипломантите получиха поздравления и самопризнание за положения труд през 4-годишния интервал на образование.
Приветствия към випускниците насочиха проф. доктор Марияна Божинова – зам.-ректор по образователна активност, доцент доктор Николай Нинов – зам.-ректор по студентска политика и институционални връзки, деканите на факултети – проф. доктор Йордан Василев (факултет „ Финанси ”), проф. доктор Виолета Краева (факултет „ Мениджмънт и маркетинг ”), проф. доктор Любчо Варамезов (факултет „ Производствен и търговски бизнес ”), доцент доктор Росица Колева (факултет „ Стопанска отчетност). В приветствените си слова, представителите на академичното управление подчертаха, че поколения ученици на Стопанска академия са гръбнака на българската стопанска система и увериха абитуриентите, че дипломата, която получават, ще им обезпечи доста благоприятни условия за сполучлива професионална кариера в областта на стопанската система, администрацията и ръководството. С пожелания за здраве, дръзки фантазии и осъществени цели, приветствия към дипломантите сервираха също ръководители и представители на водещите катедри. В приветствията бяха изразени и благодарности към родителите на дипломантите за тяхната помощ и поддръжка през годините на следване, и за засвидетелстваното доверие към свищовското висше учебно заведение.
Стопанска академия е измежду първите висши учебни заведения в България, откликнали на хуманния апел, насочен на протест в чест на Галилео Галилей на 7 януари 1989 година от едноименния площад пред църквата „ Санта-Кроче ” във Флоренция. Призивът е да се вкара във всички университети и институти Галилеева клетва, сходна на Хипократовата – да се произнася тържествено заричане за потребление на науката само за битка с болката и страданието, в името на хуманизацията на света. По традиция, на церемониите по дипломиране на випуск 2018, деканите на факултети извършиха ритуала по полагане на Галилеевата клетва, посредством който абитуриентите тържествено дадоха обещание: да пазят името на Стопанска академия; да защитят почтено професионалната си подготовка; да употребяват научните си знания само за положително, за прогрес, за хуманизация на света; да спомагат за издигане на индивида като върховен аршин за всяка научна и обществена дейност; да утвърждават в себе си и в обществото главните правила на човешкия морал; правилни на своя народ, да способстват с труда си за неговото по-добро бъдеще; да бъдат почтени жители на Отечеството си. След полагане на клетвата, в чест на абитуриентите прозвуча „ Многая лета ”.
С отличен триумф (от 5.50 до 6.00) се дипломираха 128 души, на които грамоти и дипломи връчиха зам.-ректорите и деканите, участващи в съответните церемонии. Заслужено самопризнание и бурни овации получи и всеки един випусник при връчване на дипломата му от ръководителя на водещата катедра.
По време на церемониите, координаторът по учебен маркетинг към Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността – гл. ас. доктор Юлиян Господинов, показа Алумни асоциацията на Стопанска академия. Той разясни, че всеки дипломирал се придобива участие в асоциацията и може да продължи да поддържа връзка с родната Алма матер посредством разнообразни форми и начинания.
Тържествените церемонии по дипломиране на випускниците приключиха с ритуалното мятане на университетските барети пред постройката на Ректората и голям брой фотоси на дипломантите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР