Свирен мач, състезание с един кон - така може да

...
Свирен мач, състезание с един кон - така може да
Коментари Харесай

Предизвестен ли е финалът на конкурса за шеф на БНТ?

Свирен мач, съревнование с един кон - по този начин може да се обобщи новият конкурс за общоприет шеф на Българска национална телевизия.
 Емил Кошлуков и Българска национална телевизия: този сюжет е умислен от дълго време?  Кошлуков се извини за междинния пръст в ефир, връчиха му Златен скункс
За разлика от предходните избори на общоприет шеф, когато въпросителни и даже непредвиден поврат имаше до края, този път нещата наподобяват ясни още с оповестяването на претендентите. В понеделник Съвет за електронни медии заяви кои са те: Сашо Йовков, Никола Тодоров, Кръстю Вапцаров, Явор Симов, Сашо Диков, Радостслав Главчев, Емил Кошлуков и Стоил Рошкев. 

Само от бърз прочит по метода на изключването се вижда, че никой с изключение на Емил Кошлуков няма задоволително шансове да оглави националната телевизия.

Кои са претендентите?

(Изброяваме ги по реда на приемане на документите)

Сашо Йовков

Спортен публицист и едно от емблематичните лица на Българска национална телевизия. Не за пръв път се кандидатира за общоприет шеф. Йовков бе съперник на Кошлуков и Константин Каменаров и в състезанието през 2017 година, когато не получи нито един глас от членовете на Съвет за електронни медии - задоволително съображение да се допусне, че и в този момент няма да е любимец. (Четирима от петимата сегашни членове на Съвет за електронни медии, прочее, организираха и предходния конкурс.)

Плюсовете на Йовков са, че е дълготраен БНТ-кадър, познава малкия екран и тя него, обичано лице е. Пречка е ресорът му. Досега регулаторът не е поверявал Българска национална телевизия на състезателен публицист. Едно скорошно решение на Съвет за електронни медии индиректно удостовери това. Става въпрос за сериозния миг, в който безусловно за едно денонощие членовете на съвета трябваше да изберат и.д. на Българска национална телевизия след произнасянето на неоправдателната присъда на генералния шеф Константин Каменаров. Потенциални и.д.-та бяха търсени измежду управлението на медията и в Управителния съвет. Оказа се, че в УС единствено спортният публицист Василена Матакева дава отговор на законовите критерии за поста. Журналистката обаче по този начин и не бе издигната, името ѝ не бе препоръчано даже за гласоподаване в Съвет за електронни медии.

Никола Тодоров

Името му не е необятно известно отвън малкия екран, само че там е добре прочут. Тодоров е оператор, също е дълготраен кадър на Българска национална телевизия, снимал е и филми и е работил в чужбина. 

Кръстю (Къци) Вапцаров

Шоуменът от " Супершоу Невада " и " Риск печели, риск губи " от години не е на екран и загърби телевизионния отрасъл, с цел да развива лични бизнес планове. Кандидатирането му евентуално идва да подсети, че още веднъж би се занимавал с телевизия, в случай че открие уместно място.

Явор Симов

Журналист и съдебно-криминален кореспондент от Българска национална телевизия и някогашен представител на вътрешния министър Румен Петков. 

Сашо Диков

Популярният тв публицист бе първият, огласил желанието си да се яви на състезанието. В предаването си в телевизия " Евроком " той разяснява, че би нараснал доста публицистиката и би разследвал от кое място изтичат пари в малкия екран. Според него преимуществото му е солидната му телевизионна биография - бил е кореспондент в Българска национална телевизия, началник на Канал 3, програмен шеф и създател на предаване в Би Ай Ти, създател на рейтинговото " Дикофф " по Нова телевизия. Тв плановете му все се оказват от вида " неуместни ", заради което постоянно му се постанова да си търси ново работно място. Дали то ще е на 10-ия етаж на " Сан Стефано " 29? Въпросът е риторичен.

Радостслав Главчев

Известният като " безконечния претендент " за Българска национална телевизия и този път се кандидатира за поста - за 11-ти път. Бивш кадър на малкия екран и инженер по обучение. В последните издания на състезанието Съвет за електронни медии не го позволи до чуванията.

Емил Кошлуков

Настоящ и.д. общоприет шеф на Българска национална телевизия след предварителното преустановяване на мандата на Константин Каменаров. Кошлуков бе апетитен за любимец в състезанието през 2017 година Участието му бе придружено със кавги по няколко линии. Едната от тях бе за дипломата му и ме загатната от члена на Съвет за електронни медии Иво Атанасов по време на презентацията на концепцията на претендента. Тогава Атанасов попита Кошлуков за какво е бил в Съединени американски щати при започване на юли. Проблемът бе, че тъкмо в този интервал ненадейно бе продължен в началото оповестения период на състезанието за общоприет шеф. Кошлуков отговори, че е пътувал до Съединени американски щати, с цел да легализира дипломата си от Калифорнийския университет - " за един щемпел ".

Остана провесен и въпросът единствено щемпел върху легализираната тапия ли му е попречил да подаде навреме документи за състезанието. Дни преди чуването в Съвет за електронни медии в. " Капитал " публикува щекотлива подробност от биографията на Кошлуков - нужният му 5-годишен управленски опит в телевизия е бил запълнен със стаж в телевизия " Атака ". В CV-то си до Съвет за електронни медии претендентът показал, че е работил като програмен шеф в малкия екран на " Атака ". В последна сметка имиджовият скандал като че попречи на избора му и Съвет за електронни медии избра Константин Каменаров.

Това обаче не спря пътя на Кошлуков към директорския пост в Българска национална телевизия. Той освен стана програмен шеф там, а директно стана водещ на едно от наложените публицистични излъчвания " Още от деня ". Кошлуков стартира сякаш по заменяне поради напускането на Аделина Радева (която се реалокира в " Здравей, България). Но заместител по този начин и не се откри и програмният шеф остана водещ, до момента в който не стана и.д. шеф.  

Стоил Рошкев

Журналист от Българска национална телевизия, който и преди се е кандидатирал за общоприет шеф. Със старта на малкия екран на Българска социалистическа партия - БС ТВ - Рошкев се реалокира там и води утринния блок. Последното надали работи в интерес на кандидатурата му.

Новият общоприет шеф на Българска национална телевизия ще бъде избран на 5 юли. Той ще ръководи националната телевизия в идващите три години.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР