Свинските чревца може да приготвим варени, задушени, печени или пържени.

...
Свинските чревца може да приготвим варени, задушени, печени или пържени.
Коментари Харесай

Как се приготвят свински чревца?

Свинските чревца може да приготвим варени, задушени, печени или пържени. Можем да ги изпечем на скара или във фурната. Също по този начин можем да ги задушим на котлона, като авансово сме ги сварили.

Независимо от метода на подготвяне е наложително да измиете доста добре свинските чревца, преди да започнете да ги готвите.

Чревцата можете да сварите във вода със сол и оцет, като е добре няколко пъти да промените водата. След това можете да ги задушите или изпържите с разнообразни подправки. Подходящи комбинации са свински чревца с кромид лук или свински чревца с гъби. Също по този начин можете да приготвите чревцата с вино или стафиди. Подходящи са и разнообразни люти подправки като пикантен червен пипер, черен пипер и други.

Свинските чревца можете да приготвите и на фурна. Отново първо чревцата се измиват доста добре и се сваряват. Във водата можете да сложите лук, морков и лимон. След това можете да ги изпечете във фурната с свеж лук, чесън, магданоз и джоджен. Можете да прибавите сол, червен пипер, черен пипер и други подправки.

Свинските чревца можте да приготвите и на скара. Първо сварете чревцата във вода с лук и лимон. След като са подготвени, ги нарязвате на дълги линии и ги сложете на скарата. Овкусете с лук, чесън, сол, черен пипер, червен пипер, зехтин и лимонен сок.

Свинските чревца се употребяват и за приготвянето на разнообразни наденици, суждук, кървавица и бахур. В другите крайща на България се подготвят с разнообразни подправки и състав и по друг метод.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР