Свинската мас се използва от хилядолетия като лек и храна

...
Свинската мас се използва от хилядолетия като лек и храна
Коментари Харесай

Митове и истини за свинската мас

Свинската мехлем се употребява от хилядолетия като лек и храна по нашите ширини. Тя съдържа огромно количество витамини А, D, Е, както и каротин, които оказват помощ за поддържане на мощен имунитет и възстановяване цялостния тонус на тялото, изключително през студения сезон.

Известно е и, че към този артикул витаят доста легенди и незнайни, които са повода да се откажем от нея, макар че предците ни са я консумирали постоянно.

Ето каква е истината за този артикул, показва actualno.com.

Мит №1: Мазнините предизвикват затлъстяване

Това не е изцяло правилно, тъй като свинската мехлем, както и другите мазни храни, въздействат негативно на човешкото тяло, единствено когато са в несъразмерни количества. За здрави хора, които не страдат от проблеми със стомашно-чревния тракт, черния дроб и панкреаса, мазнините могат донесат само изгоди. Дневната норма на прясна свинска мехлем за здрав човек е 10-30 грама.

Мит №2: Свинската мехлем предизвиква проблеми с жлъчката и стомаха

При здравите хора мазнините не предизвикват храносмилателни проблеми. Мазнините даже са извънредно потребни за здравия организъм, изключително в случай че са от храни, които се топят при температурата на човешкото тяло (като свинската мехлем, например). Но е значимо да се означи, че тя е противопоказна за хора, които страдат от проблеми с производството на жлъчка.
 Митове и истини за свинската мехлем

Мит №3: Съдържа прекомерно високо количество холестерол

Както всеки скотски артикул, свинската мехлем съдържа холестерол. Но той не е в толкоз високо равнища, колкото допускаме. В 100 грама прясна свинска мехлем се съдържат 70-100 мг холестерол. За съпоставяне в 100 грама телешки дреболии се съдържа 1 126 мг холестерол.

Мит №4: Свинската мехлем с самун е извънредно нездравословна

Колкото и да е необичайно, това също не е правилно. Тази композиция е извънредно потребна за нашето тяло: и двата продукта се усвояват съвършено при изискване, че организмът е изцяло здрав. За тези, които се пробват да отслабнат, мазнините също ще свършат добра работа, тъй като са отличен източник на сила. Свинската мехлем със зеленчуци е най-хубавият избор по време на диета, безапелационни са специалистите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР