Свиневъди организираха денонощна блокада на пътя Ямбол - Сливен. Собственици

...
Свиневъди организираха денонощна блокада на пътя Ямбол - Сливен. Собственици
Коментари Харесай

Денонощна блокада: Стопани на домашни прасета остават на пътя Ямбол – Сливен

Свиневъди проведоха денонощна обсада на пътя Ямбол - Сливен. Собственици на домашни свине останаха на пътя и през нощта в символ на митинг против ограниченията на страната в борбата с африканската чума, съобщи Нова тв.

``
реклама

Въпреки проливния дъжд и градушката, локалните останаха на построения пункт край село Крушаре. Исканията им са да спре евтаназията на свине в региона. Към недоволството непрекъснато се причисляват хора и от други обитаеми места.

Блокадата на пътя наложи полицията да отбива придвижването по обходни направления. Семейства с деца, въпреки всичко достигнали до Крушаре, съумяха да минат.

А протестиращите упорстват при тях да пристигна представител на властта, който да им обясни за какво би трябвало да се евтаназират свине, които не са заболели.

Все още не е ясно докога ще остане блокадата.

Не стихва напрежението измежду стопаните на домашни свине и в Пловдивско. В събота заран поданици на село Войсил излязоха на импровизиран митинг. Според тях сумата от 300 лв. няма да покрие разноските им за развъждането на животните. Тези пари страната в действителност дава за стерилизация на стопанствата.

В кметствата по места не се водят регистри кой какъв брой свине отглежда в задния си двор. Според недоволните по този начин всеки гражданин може да претендира за обезщетение. Фермерите упорстват и за изясненост от кой момент и от коя институция ще могат да получат компенсацията си.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР