Свиленград получава близо 12 млн. лева за подпомагане на местната

...
Свиленград получава близо 12 млн. лева за подпомагане на местната
Коментари Харесай

Свиленград ще развива местния бизнес с 12 млн. лв

Свиленград получава близо 12 млн. лв. за подкрепяне на локалната стопанска система. Създадената по план на общината Местна инициативна група (МИГ) „ Свиленград ареал” завоюва финансиране на стойност 11 865 164 лв. на създадената тактика за локално развиване.

С тези средства ще се обезпечи финансовото поръчителство и реализация на хрумвания и планове на локални компании в разнообразни браншове и браншове, Неправителствени организации, читалища, учебни заведения, Общинска администрация и физически лица.

Като предпочитани са набелязани: стопански напредък на земеделския бранш посредством повишение конкурентоспособността на дребни и междинни селски стопанства, възстановяване успеваемостта на производството и реализация на продукцията, въвеждане на нововъведения и нашарване в неземеделски дейности; повишение качеството на живот на популацията посредством възстановяване на главната и на обществената инфраструктура, развиване на туризма, подсилване на културните обичаи на локалната общественост, запазване на околната среда; възстановяване на обществената и просветителна среда посредством основаване на претовареност, възстановяване на локалния пазар на труда и реализация на ограничения за интензивно обществено приобщаване; поощряване на предприемачеството.

Финансирането е от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година, Оперативна програма „ Развитие на човешките ресурси”, Оперативна програма „ Околна среда”, Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност” и Оперативна програма „ Наука и обучение за образован растеж”.

Управляващият орган на ПРСР разгласи на 29 декември оценките на тактиките за Водено от общностите локално развиване, подадени в границите на втората процедура за банкет на тактики по подмярка 19.2 „ Прилагане на интервенции в границите на тактики за Водено от общностите локално развиване “.

Стратегията на Местна инициативна група „ Свиленград ареал” е измежду утвърдените 25 плана от общо подадени 79 плана на сходни сдружения от цяла България. Тя бе създадена по предишен общински план към Програмата за развиване на селските региони, мярка 19 „ Водено от общностите локално развитие”, по който бяха извършени допитвания до обществеността и срещи с всички заинтригувани страни за установяване на целите в развиването на общината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР