Свиленград. Гранични полицаи от ГПУ - Свиленград са задържали след

...
Свиленград. Гранични полицаи от ГПУ - Свиленград са задържали след
Коментари Харесай

Гранични полицаи от ГПУ - Свиленград са задържали след преследване каналджия и 9 незаконни имигранти

Свиленград. Гранични служители на реда от ГПУ - Свиленград са задържали след гонене каналджия и 9 противозаконни имигранти. Това заяви представителят на Групово дело „ Гранична полиция “ Лора Любенова. Днес към 4.00 часа в с. Сладун, общ. Свиленград, в границите на профилираната полицейска интервенция за противопоставяне на противозаконната миграция, гранични полицейски чиновници от ГПУ – Свиленград направили инспекция на лек автомобил „ Ауди “, ръководен от 38-годишен български жител. Първоначално лидерът, забелязвайки патрулния автомобил, нараснал скоростта и опитал да избяга, само че след малко гонене е бил спрян от граничните дежурства.

В колата били открити 9 жители на Сирия - 7 мъже, една жена и 11-годишно дете – момиче. Установено било, че чужденците влезнали в България от Турция в землището само че село Сладун. Водачът е трябвало да ги закара навътре в страната, като за това щял да получи заплащане. Той е арестуван за период от 24 часа по ЗМВР, като по отношение на него следва да бъде повдигнато обвиняване.

Чужденците ще бъдат настанен в миграционен център. По делото се правят дейни процесуално-следствени дейности под надзора на Районна прокуратура – Хасково.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР