Свилена Димитрова от Българската болнична асоциация увери, че когато има

...
Свилена Димитрова от Българската болнична асоциация увери, че когато има
Коментари Харесай

Българската болнична асоциация: Когато има нужда, легла се откриват навсякъде

Свилена Димитрова от Българската болнична асоциация увери, че когато има потребност, кревати се откриват на всички места и когато има нужда, такива ще бъдат разкрити. Пред Българска национална телевизия тя бе повече от безапелационна, че лечебните заведения са в цялостна подготвеност да поемат новата вълна на ковид - в това число частните. С уточнението, че се работи съгласно заповедите на здравния министър.

Димитрова е много обезпокоена от обстоятелството, че има доста огромно принуждение против медиците. Факторът кревати добре ще се управлява, само че факторът хора е много по-чувствителен и не е възможно да работят под боязън, добави тя.
Болничната асоциация настоя неимунизираните против Коронавирус да заплащат част от болничното си лекуване
Неваксинираните пациенти с Covid-19 в болница да заплащат част от разноските по лекуването си. Това ще изиска Българска болнична асоциаци...
Прочети повече
Димитрова чака органите на реда да покажат, че подобен вид държание за принуждение над медици, е недопустимо. Всички болнични асоциации изпитват компликации с медикаментите и желаят специфичен ред, по който лечебните заведения да бъдат обезщетени с медикаменти. „ Има сериозен риск да се изпадне в колапс “, предизвести Димитрова.

По думите на Димитрова лечебните заведения ще откликнат на това, което се чака от тях, макар че са подложени на голям напън. Спирането на плановия банкет е нож с две остриета и хората се опасяват да отидат в болница от две години насам, сподели тя.

Ковид пътеката не покрива действителните разноски за пациентите, посочи Димитрова. Няма решение разликата в цената на лекуването по какъв метод ще бъде обезщетена. Има поръчка от страна на отрасловите министерства да влязат в диалози, само че от болничните асоциации чакат диалози с Министерство на здравеопазването и МФ, с цел да може да се реагира съответно на увеличаващата се инфлация и увеличаващите се лекарства. Болниците желаят да вземат участие в преговорния развой за бюджета на НЗОК, сподели още Свилена Димитрова. 

Още:
Болнична асоциация недоволства от НЗОК и предизвестява, че трябват повече пари за COVID-19
Необходимо е да има доста бърза чуваемост и да загърбим всякаква администрация. Финансирането е значимо, само че и реакцията също – има ане...
Прочети повече
 

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР